Čeká nás bitva na lipinském poli

Bojovníci z Blaníku se představí ve Stovkách.

Netradičně, ve středu 23. srpna, se odehraje již 5. kolo FNL ve Stovkách a Valcíři v něm přivítají fotbalisty od bájné hory Blaník, kde snad spí a na svou příležitost již po staletí čeká slavné vojsko Blanických rytířů. Vlašimští okupují po čtyřech kolech soutěže druhé místo. Třikrát zvítězili a jedenkrát prohráli, s celkovým skórem 9:6. V posledním utkání porazili na domácím hřišti Varnsdorf 4:1. Domácí sice prohrávali již od druhé minuty 0:1 gólem exreprezentanta Martina Fenina, ale už do poločasu stav dvěma trefami zvrátili a ve druhém přidali ještě další dvě branky. Trenéra domácích sice před utkáním trápilo zranění útočníků, Jeslínka a Vyhnala, ale plně je zastoupili Hadaščok s Vodhánělem, který dal dvě branky. A také Oskar Fotr, který právě v loňské sezoně hájil barvy Varnsdorfu, v té letošní patří s královehradeckým Pázlerem k nejlepším kanonýrům soutěže.

Sestava Vlašimi v tomto utkání: Nguyen – Wiesner, J. Štochl, M. Kadlec, Janda – Cabadaj, Hašek, Vodháněl (71. Dudl), Hadaščok (63. Plachý) – Fotr, Tusjak (88. De Paula Medeiros), Trenér: Petr Havlíček

Našim chlapcům se poslední kolo vůbec nevyvedlo. Bez vykartovaného kapitána Petra Literáka podlehli ve Znojmě 1:2, i když hlavně ve druhém poločase to vypadalo, že bychom si mohli alespoň bod odvézt. Od 33. minuty jsme prohrávali 0:1. V 55. minutě vyrovnával po rohovém kopu Michal Švrček, ale po našich neproměněných šancích jsme nakonec v 85. minutě inkasovali rozhodující branku. V konečném účtování to znamená, že Lipině patří jedenáctá příčka tabulky se čtyřmi body a mírně pasívním skórem 3:4.

Naše sestava se Znojmem: Buček – Švrček, Pielorz, Spasojevič, Ondráček (86. Chvěja) – Šumský, Grussmann (46. Slaninka), Biolek, Willwéber – Varadi (67. Krčula), Kovařík, Trenér: Peter Venglarčík

S Vlašimí máme vyrovnanou bilanci zápasů 3-2-3 a skóre 9:11. Poslední utkání jsme odehráli v minulém ročníku ve Vlašimi 4. března a podlehli jsme 1:3. Tam jsme již do poločasu prohrávali 0:2. Po změně stran jsme domácí zatlačili a vyneslo to snížení Ševčíkem na rozdíl jediné branky. Deset minut před koncem však domácí vítězství pojistili třetím gólem.

Středeční zápas začíná v 17 hodin ve Stovkách a určitě půjde o zajímavé utkání s atraktivním soupeřem. Proto neváhejte a přijďte Valcíře v jejich druhém domácím utkání podpořit, ať všechny body zůstanou doma! Lipina do toho!!!

MFK Frýdek-Místek – FC Sellier&Bellot Vlašim, středa 23. srpna 2017 - 17:00 hodin, stadion Stovky

Rozhodčí: Mrázek – Pochylý, Polák. Delegát: Filípek.