Trenér A týmu - Jak to bylo ve Znojmě?

S trenérem druholigového A týmu Peterem Venglarčíkem se vracíme za zápasem na jihu Moravy.

Trenére, co lze říct k zápasu se Znojmem?

Velmi špatný první poločas a velmi slušný druhý poločas. První poločas, zde asi není co hodnotit z naší strany, podobný výkon jako v Pardubicích. Po důrazné komunikaci o přestávce vyběhlo na hřiště diametrálně odlišné mužstvo. V první řadě jsme zlepšili pohyb a snažili se hrát přímočařeji k soupeřově brance. Opět nám pomohla standardní situace, po výborně zahraném rohovém kopu, a ještě lepší hlavičce jsme vyrovnali. Za stavu 1:1 jsme nevyužili tři stoprocentní šance. A to byl rozhodující moment celého zápasu. Inkasovali jsme také po standardce, kdy absentovala osobní zodpovědnost při bránění.

Měli jsme spoustu šancí, což se na venkovních hřištích často nestává?

Myslím, že to bylo i tím, že domácí zvolili náročný způsob hry v první půli, což je stálo mnoho sil a v kombinaci s naší zlepšenou hrou jsme se do šancí dostávali. Ale tyto se pak musí proměňovat! Pozitivem v tomto utkání bylo, že jsme dokázali zareagovat na špatný výkon v první půli, což se nám v Pardubicích nepodařilo.

Inkasovali jsme druhý gól v závěrečných minutách zápasu, před tím jsme však tlačili my?

Tak jak říkám, absence osobní zodpovědnosti a větší koncentrace v této fázi zápasu nás nakonec stály body.

Již ve středu nás čeká další utkání FNL, doma proti Vlašimi, která je momentálně na druhém místě tabulky...

V této části soutěže není důležité se dívat na postavení týmů v tabulce, protože, a budu se opakovat, v této lize není lehkého soupeře.