Přehled zápasů v týdnu od 6. 11. do 12. 11. 2017

Přehled utkání týmů MFK Frýdek-Místek v týdnu od 6. do 12. listopadu 2017.

MUŽI

v o l n o

DOROST

starší dorost U18 - 1. FC Slovácko B 0:1 (0:1) 
Sestava FM: Malík - Kudláček, Kožušník, Ištok (75. Banyácski), Veselka (68. Blahuta) - Želazko (46. Pavela), Mrkvička, Dryák, J. Fukala - Zima, Křenek. Trenéři: Miroslav Onufer a Lukáš Čerňák.
V dnešním utkání jsme si minimálně ten bod zasloužili. Soupeř byl na míči lepší, ale jak se nakonec ukázalo i šťastnější. Hned z druhé vážnější akce šel do vedení, které udržel až do koce zápasu. Bojovnost a nasazení bylo na tak kvalitního protivníka málo, chyběla nám větší kvalita v kombinacích a klid v koncovce.

mladší dorost U16 - 1. FC Slovácko B 3:5 (3:4) - branky: 5. 0:1, 7. Tomančák 1:1, 23. 1:2, 25. 1:3, 29. 1:4, 37. Šigut 2:4, 40. Šigut 3:4 (pk), 68. 3:5
Sestava FM: J. Málek - T. Hammer, Tomančák, M. Merta, Mokroš - J. Mikulenka (53. Niesner), Packo (72. Kolář), K. Merta, Vahalík - Šigut, Corriero. Trenéři: Radek Punda a Kamil Raška.
Poslední podzimní mistrovské utkání bylo zároveň předehrávkou jara. Po vyrovnaném začátku jsme v rozmezí šesti minut třikrát inkasovali, ale dvěma góly v závěru poločasu se opět dostali do hry. Druhý poločas jsme byli druhému týmu tabulky víc, než vyrovnaným soupeřem. Dokázali jsme si vytvořit několik gólových šancí, které jsme ale bohužel nevyužili a hosté z jediné šance druhé půle popáté skórovali. Přesto si kluci za druhý poločas zaslouží pochvalu, odehráli ho opravdu velice dobře - se správnou dávkou agresivity, pohybu a herní kvality.
Přestože postavení v tabulce po podzimní části není příliš lichotivé, musíme kluky za jejich přístup pochválit. Věděli jsme, že přechod ze žákovské do dorostenecké kategorie nebude jednoduchý, navíc když polovina týmů je o rok starší a druhou polovinu tvoří špičkové moravské týmy. Přesto se zdá, že většina hráčů chápe, jak bychom se chtěli na hřišti prezentovat a jen větší osobní zodpovědnost a vyvarování se hrubých individuálních nebo taktických chyb, nás v mnoha utkáních stála i lepší výsledky.

ŽÁCI

SK Hranice - mladší žáci U13 3:6 (2:2, 1:3, 0:1) - branky FM: Švrček 2, Rašovský 2, Hlosta, Kuboš
Sestava FM: Dudek, Mařík - Kunčík, Cudzik, Kuboš, Jedlička, Konečný, Krejčí, Švrček, Galásek, D. Němec, Pastucha, Rašovský, Hlosta. Trenéři: Radek Šmíd a Martin Rojíček.
Dnešním zápasem nám skončila podzimní mistrovská sezona. S výsledky můžeme být spokojeni, protože jsme nastříleli nejvíc branek a také jsme obdrželi nejmíň, což nás vyneslo na 1. místo v tabulce. Víme také, že máme před sebou hodně práce, kterou musíme přes zimní přestávku stihnout. Kluci zaslouží pochvalu za podzimní část, protože chtěli na sobě pracovat a neustále se zlepšovat.

SK Hranice - mladší žáci U12 7:3 (3:3, 0:0, 4:0) - branky FM: Míček, Maté, Foldyna
Sestava FM: Šimeček, Krasula - Tvarůžka, Vrobel, Karas, Foldyna, J. Míček, Michalík, Maté, Stryja, Grygar, Matula, Vyvial, Fojtík, Deingruber, Kožuch. Trenéři: Robert Schedling, Petr Vokoun a Ján Balko.
Závěrečný zápas podzimu se nám vůbec nevydařil. V 7. minutě jsme sice brzy vedli 3:1, ale individuálními chybami jsme dovolili domácím vyrovnat. Od té chvíle jsme za domácím týmem zaostávali, což se projevilo především ve třetí části utkání. Podzim tak končíme na 4. místě tabulky.

1. SK Prostějov - starší žáci U15 4:4 (1:2) - branky FM: 8. Chalachan (Šeba), 32. Chalachan, 42. Chalachan (Jurga), 47. Chalachan
Sestava FM: Kavka - Březina, Murín, Klimeš, Vyvial (50. Hrabec) - Šilák, M. Mikulenka - Marciňa, Jurga (67. Boček), Šeba (36. Cempírek) - Chalachan. Trenéři: Karel Orel a Milan Šponer.
I přes střelecký koncert Kamila Chalachana a solidní výkon ostatních se nám nepodařilo v Prostějově naplno bodovat. V obraně jsme se bohužel nevyvarovali některých školáckých chyb a kvalitní ofenzivní hráči soupeře toho beze zbytku využili.

1. SK Prostějov - starší žáci U14 1:0 (0:0) - branka: 50. 1:0
Sestava FM: Dragon - F. Kowalczyk, Pešek, Janýška, A. Kowalczyk - Šponer (49. P. Žáček), Maloň, Kaňák, Poloch (56. Štětinský) - M. Mikulenka (36. Barčák). Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
V dnešním zápase se potvrdilo, že když narazíme na soupeře výkonnostně slabšího, tak se mu přizpůsobíme, ba jej i předčíme. Ze zápasu se stane boj a z těch mála šancí, které si v první půli vytvoříme a lehkovážně zahodíme, si tu prohru zasloužíme. Tímto se chceme omluvit věrným fanouškům z řad rodičů za předvedený výkon a do Zlína pojedeme napravit reputaci.

PŘÍPRAVKA

ročník 2009 - turnaj v Raškovicích (sobota 11. 11. - hala Raškovice, 8.00 h) KZL

SFC Opava - ročník 2007 (sobota 11. 11. - hř. Opava, 9.00 h)

ročník 2007 - turnaj v Raškovicích (sobota 11. 11. - hala Raškovice, 13.30 h) KZL

ročník 2011 - turnaj ve Smilovicích (neděle 12. 11. - hala Smilovice, 9.00 h) HLP