FK Frýdek-Místek - FK Pardubice 0:2

This text will be replaced
Valcíři nepotvrdili body z Ústí, v domácím prostředí podlehli Pardubicím.
16.kolo (25.11.2017) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FK Pardubice
0:2


Komentář

Za příjemného podzimního počasí vstoupili do zápasu lépe hosté, kteří si vypracovali územní převahu a během první čtvrthodiny několikrát zahrozili před Bučkovou brankou. Zvláště pak ve dvanácté minutě se dostal k centrovanému míči hostující Černý, který hlavou zamířil těsně vedle domácí svatyně. Ve 14. minutě se pokusil z dálky vypálit Willwéber, ale jeho střela šla nad hostující branku. Hosté i nadále pokračovali v nátlakové hře a Valcířům znepříjemňovali rozehrávku z vlastní poloviny. Ve 22. minutě vhazoval Lukasz Pielorz daleký aut, ten hosté odvrátili, a následný centr do vápna našel Literákovu hlavu, ale míč skončil jen těsně vedle pardubické branky. Ve 29. minutě po rohu z levé strany se dostal k hlavičce hostující Piroch, Buček jej vychytal, ale po nepřehledné situaci v malém vápně se nakonec míč ocitl za jeho zády právě z kopaček Pirocha – 0:1! Ve 38. minutě to byl opět Willwéber, který zhruba ze třiceti metrů vypálil, ale míč branku hostí minul. Ve 45. minutě vhazovali Valcíři aut v blízkosti šestnáctky hostí, ti jej odvrátili a hrnuli se ve třech dopředu na osamoceného Slaninku, kterého v souboji obehrál Tomáš Ladra, a před Bučkem nezaváhal a zvýšil na 0:2.

Do druhého poločasu udělali domácí trenéři dva zásahy do sestavy. Mariana Kovaříka v útoku nahradil Bohdan Velička a Martina Slaninku, který se v závěru první půle zranil při souboji s Ladrou, nahradil Patrik Krčula. A Valcíři hned v úvodu přitlačili hosty k jejich brance. Ve 49. minutě se po centru Lipiny dostal k odraženému míči Velička, vystřelil na branku, ale míč, který do ní směřoval nakonec odkopli hostující obránci těsně před brankovou čarou! Domácí hráči chtěli s výsledkem něco udělat, ale začali otevírat obranu. Pardubičtí výsledek hlídali a hrozili brejky. Valcířům začínala váznout kombinace a k brance Pardubic se příliš nedostávali. V 62. minutě opět z větší vzdálenosti střílel Adam Ondráček, ale jen do rukavic pardubického Knoblocha. V 78. minutě musel tasit dobrý zákrok Buček proti Ladrovi, v 79. minutě pak Černý střílel těsně mimo tři tyče naší branky. V 81. minutě zahrávali hosté roh a Jeřábek střelou přes hlavu trefil horní část břevna lipinské brány! Ve zbytku utkání si hostující hráči výsledek pohlídali i pomocí taktických střídání.

Lipina tak v posledním letošním soutěžním utkání podlehla na domácí půdě Pardubicím 0:2 a přezimuje na poslední příčce tabulky FNL.

Fotogalerie