Přehled zápasů od 14. do 20.8.2017

Přehled utkání týmů MFK Frýdek-Místek v týdnu od 14. do 20. srpna 2017.

MUŽI

1.SC Znojmo - muži 2:1 (1:0) - branka FM: Švrček

DOROST

FC Slovácko - starší dorost U18 3:1 (0:0) - branka FM: 59. Srubek
Sestava FM: Filipec - Kudláček, Kožušník, Bányácski, Bystroň (70. Pavela) - Blahuta, Karas (82. Strouhal) - Želazko, Zima, Veselka (53. Srubek) - Kopecký. Trenéři: Miroslav Onufer a Lukáš Čerňák.
Poločas se nám dařilo držet krok s velice dobře hrajícím domácím týmem. Ani naše vyrovnávací branka ho nerozhodila a trpělivě si šel za vítězstvím. Soupeř byl lepší ve všech činnostech a zaslouženě vyhrál.

FC Slovácko - mladší dorost U16 7:0 (2:0)
Sestava FM: Moják - T. Hammer, Tomančák, M. Merta, Zrůnek (58. Pavela) - J. Mikulenka, Packo (48. Niesner), K. Merta, Brojáč (41. Koliba) - Vahalík (58. Strouhal), Corriero. Trenéři: Radek Punda a Kamil Raška.
Tentokrát jsme hráli proti soupeři ze stejné věkové kategorie, ovšem rychlostně a především silově byli hráči Slovácka na velmi vysoké úrovni a osobní souboje tak znovu velmi bolely. Na začátku jsme sice individuálními chybami nabídli domácím rychlé dvě branky, ale zbytek poločasu jsme ještě drželi relativně vyrovnanou hru. Po přestávce jsme ovšem v rychlém sledu třikrát inkasovali a naše hra se úplně rozsypala. Domácí tak zaslouženě vysoko vyhráli a nám nezbývá, než zvednout hlavu a připravit se na další utkání, ve kterém bychom si chtěli napravit pošramocené sebevědomí.

starší dorost U19 - České Budějovice 0:1 (0:1)
Hodnocení zápasu je na hlavní stránce webu.

mladší dorost U17 - České Budějovice 3:0 (2:0) - branky: 15. L. Maceček 1:0 (Procházka), 19. Procházka 2:0 (Dudek), 74. Andreas Akritidis 3:0 (Bányácski)
Sestava FM: Hasalík - Dudek, Šostý, Alexis Akritidis (5. Strouhal), Koval - Forch, L. Maceček - Kováč (57. Andreas Akritidis), Nezhoda, Procházka (41. Pavela) - D. Maceček (68. Bányácski). Trenéři: Jan Žižka a Petr Schmidt.
Utkání jsme zaslouženě vyhráli. Už jen proto, že jsme dali pěkné tři branky a soupeři jsme skórovat nedovolili. V prvním poločase jsme navázali na výkon z Plzně, hra měla spád, byli jsme aktivní, silní na míči, sebevědomí v kombinacích a zaslouženě jsme po půli vedli 2:0. Ve druhém poločase se obraz hry trochu změnil, hosté si vynutili tlak, my jsme nepochopitelně měli pasáž patnácti minut, kdy jsme zbytečně ztráceli míče a ve středové řadě byli málo důrazní. Z toho pramenil tlak soupeře, ale krom pár střel, tak do žádné tutovky jsme jej nepustili a na konci utkání jsme vstřelili třetí branku, která potvrdila náš výkon.

starší dorost U18 - 1. SC Znojmo - odloženo

mladší dorost U16 - 1. SC Znojmo - odloženo

ŽÁCI

starší žáci U15 - SK Sigma Olomouc 2:1 (1:1) - branky FM: 16. Bongilaj (Šeba), 44. Šeba (Bongilaj)
Sestava FM: Kavka - Březina, Murín, Klimeš (41. Vyvial), Šilák - Jurga, Marciňa - Kulhánek (47. Chalachan), M. Mikulenka, Šeba (68. Maloň) - Bongilaj. Trenéři: Karel Orel a Milan Šponer.
V úvodu prvního mistrovského utkání jsme projevovali až příliš mnoho respektu ke kvalitnímu soupeři, a to se také projevilo na vývoji střetnutí, když jsme v desáté minutě první půle poprvé, a naštěstí naposled, inkasovali. Postupem času se kluci začali osmělovat, vytvořili si náznaky šancí a jeden z rychlých protiútoků i využili. V druhém poločase Sigma držela míč častěji na svých kopačkách, pokoušela se o kombinační hru, kterou se nám však dařilo poměrně slušně eliminovat a opět jsme po zisku míče ihned vyráželi do nebezpečných kontrů a hned v osmé minutě druhé části utkání se nám podařilo vstřelit vítězný gól. Kluci si dnes za předvedený výkon zcela jistě zaslouží velkou pochvalu.

starší žáci U14 - SK Sigma Olomouc 1:4 (1:0) - branky: 23. Maloň - 45. 1:1, 49. 1:2, 67. 1:3, 69. 1:4
Sestava FM: Müller - P. Žáček, Pešek, Štětinský, A. Kowalczyk - Šponer, Kaňák (65. Bartek), Maloň, Závada (46. Poloch) - M. Málek (55. Barčák), F. Kowalczyk (18. A. Kováč). Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
Dnešní mistrovské utkání proti kvalitnímu soupeři jsme hlavně v první půli hráli vyrovnanou partii a dostávali do šancí, které se nám nedařilo proměňovat. Co se ukázalo ve druhém poločase nakonec jako rozhodující. Soupeř zlepšil pohyb a nutil nás k chybám, které dokázal využít. Z tohoto zápasu se musíme poučit a v dalších zápasech se zlepšovat.

mladší žáci U13 - FC Hlučín 6:2 (2:0, 1:0, 3:2) - branky FM: 13. Ježík 1:0 (Švrček), 18. D. Němec 2:0 (Kuboš), 56. Kuboš 3:0, 73. Ježík 4:0 (D. Němec), 76. Hlosta 5:0 (Kunčík), 78. Kováč 6:0
Sestava FM: Řeha - Míček, Jedlička, Kunčík, Krejčí, Hlosta, Kuboš, D. Němec, Ježík, Kováč, Konečný, Švrček, Žiga, Cudzik. Trenéři: Radek Šmíd a Martin Rojíček.

mladší žáci U12 - FC Hlučín 9:5 (6:2, 2:2, 1:1) - branky FM: Rašovský 4, Deingruber 2, Bojda, Rozdolský, Roman
Sestava FM: Krasula - Volný (r. 07), Karas, Roman, Vyvial, Deingruber, Strack, Rašovský, Tománek, Fojtík, Hlavatík (07), Haslhofer (07), Bojda (07), Rozdolský (07). Trenéři: Robert Schedling, Petr Vokoun a Ján Balko.
V prvním mistrovském utkání nám chybělo z různých důvodů 13 hráčů. Soupeř na naší prosbu o odložení utkání sportovně neslyšel, a tak jsme si proti němu pomohli hráči z přípravky. Po celý zápas byli kluci fotbalovější. Hlučín pak od větší porážky zachránila naše slabší koncovka. Teď všichni věříme, že slova a sliby vedení klubu nebudou jen planá, a že v dalším mistrovském utkání nastoupíme v kompletním složení.

FC Hlučín - starší žáci U15 1:2 (1:1) - branka FM: 2. Šeba (M. Mikulenka), 41. M. Mikulenka (pk)
Sestava FM: Müller - Březina, Murín, Klimeš, Šilák - Jurga, Marciňa - Šeba (56. Kulhánek), M. Mikulenka, Cempírek - Bongilaj (69. Vyvial). Trenéři: Karel Orel a Milan Šponer.
Těžký terén v Ludgeřovicích značně komplikoval kombinační hru, kterou jsme se chtěli prezentovat ve druhém mistrovském utkání letošní žákovské ligy. K vidění byl tedy síše bojovný fotbal plný nepřesností na obou stranách. Na rychlou branku domácích se nám podařilo ihned odpovědět vyrovnáním, ale pak jsme soupeřovu branku téměř neohrozili. V druhé části zápasu jsme hru mírně zlepšili a po faulu na Bongilaje byl nařízen pokutový kop, který s přehledem proměnil Mikulenka.

FC Hlučín - starší žáci U14 2:1 (2:1) - branky FM: 6. 1:0, 23. 2:0, 27. M. Málek 2:1
Sestava FM: Müller (36. Bartek) - P. Žáček, Pešek, Štětinský, A. Kowalczyk - Šponer, Maloň, Kaňák, Maléř (60. Poloch) - Barčák (50. Závada), M. Málek. Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
Dnes to bylo bojovné utkání, kde obě družstva spíše bojovala, než hrála fotbal. Domácím se podařilo vstřelit rychle dva góly a poté už to ubránili. Nám chybělo více pohybu a snahy se dostat do zakončení a pokud už jsme překonali obranu, tak nastřelíme brankáře nebo tyčku. V tomto zápase nám chyběla fotbalovost a více snahy soupeře porazit.

PŘÍPRAVKA

v o l n o