Ohlédnutí za zápasem s Třincem

Derby s Třincem pohledem frýdecko-místeckého trenéra Petera Venglarčíka.

Po utkání s Třincem jsme si povykládali s trenérem Lipiny Peterem Venglarčíkem o tom, jak viděl sobotní derby z lavičky.

Jak byste, trenére, zhodnotil utkání s Třincem?

Představovali jsme si naši hru jinak, respektive připravovali jsme se na jiný způsob hry, který nám v zápase nevycházel. To bylo způsobeno velmi dobrou a aktivní hrou Třince. Myslím, že zápas rozhodly standardky, kterých hosté kopali daleko více a my je velice dobře bránili. Na to jsme se v průběhu týdne připravovali z hlediska obranné i útočné fáze. My jsme si standardní situací pomohli, dali jsme gól, a nakonec se toto ukázalo jako rozhodující.

Třinec držel míč více na kopačkách. Ale větší šance si nevytvořil.

Ano, s tím určitě souhlasím. Ve hře Třince bylo vidět změny v rozestavení a ve způsobu hry oproti utkáním z minulého roku. Třinec hrál opravdu velmi dobře.

Gól do šatny přinesl uklidnění našim hráčům.

Vždy je dobré, když mužstvo před přestávkou skóruje, o to více, když je soupeř v daných okamžicích aktivnější. Má to vlastně dvojitý účinek. My jsme se zvedli, a naopak, soupeř dostal neočekávanou ránu.

Matěj Biolek, střelec vítězného gólu, byl na konci zápasu střídán s křečemi. Jak je na tom?

Dnes absolvoval plný trénink, i když byl zaměřen regeneračně. Věříme, že bude na pátek připraven. V rozhovoru s ním se mi po zápase svěřil, že něco takového ho ještě nikdy v zápase nepotkalo. To jen svědčí o tom, že odevzdal pro mužstvo všechny síly.

Na konci zápasu jsme měli štěstí, když soupeř dvakrát trefil břevno Bučkovy branky.

Já na náhody nevěřím. Myslím, že jsme byli odměnění za obrovskou vůli a nasazení v zápase. Určitě jsme si to zasloužili. V předcházejících obdobích se k nám štěstěna nepřiklonila, i když jsme pro to dělali maximum.

Nyní už se připravujete na zápas ve Znojmě. Zvýšilo vítězství v derby sebevědomí hráčů?

Na sebevědomí pracujeme neustále dennodenně, protože tato liga nezná slabé soupeře. Tím jsem se vyjádřil i k následujícímu soupeři, který má samozřejmě svou vysokou kvalitu.

Na závěr bych chtěl všem chlapcům vyjádřit poděkování za velmi oduševnělý výkon, kde společným jmenovatelem byla soudržnost a sounáležitost.