Záchranářské práce začínají

Do jarních bojů půjdeme s novými trenéry.

Novým hlavním trenérem se stává Mgr. Martin Pulpit, jeho asistentem Vladimír Goffa a trenérem brankářů Bohuslav Murárik. Tento krok je orientován na radikální impuls s úkolem učinit maximum pro udržení druhé ligy ve Frýdku-Místku.

Trenérskému duu Petříků skončila smlouva k 30.11.2017, ze které vyplýval jediný úkol, tj. umístění týmu nad sestupovými příčkami s výhledem na klidné jaro. Pro nesplnění výše uvedeného k uzavření nové smlouvy nedošlo. Přesto chceme oběma trenérům poděkovat za obětavost a popřát jim v další profesní kariéře hodně úspěchů.

Ukončení spolupráce s Markem Čechem proběhlo výhradně na jeho žádost z titulu nabídky Slovanu Liberec. Marek Čech má navíc v Liberci rodinný dům a svůj další život má s tímto městem spojený, je čerstvým tatínkem a v součtu těchto okolností jsme mu nechtěli apriori bránit.

Na základě nevydařených akvizic v důsledku nenaplněných očekávání jsme uzavřeli dohody o ukončení angažmá s těmito hráči: Sheka Sorie Fofanah, Petar Jovović, Marián Kovařík, Nemanja Spasojević a Bruno Bilić.

Do klubu se vrací Václav Mozol a na hostování přichází z FC Baníku Ostrava Martin Honiš. Další změny jsou na spadnutí a o těchto vás budeme průběžně informovat. Zimní přípravu zahájili také všichni odchovanci, se kterými pracujeme jak po sportovní, tak mentální stránce, konkrétně pak: Daniel Bialek, Bohdan Velička, Jan Hruška, Radim Šafner, Jan Fukala, Michal Fukala a Adam Střalka. 

Výkonnost dalších odchovanců a dorostenců budeme nadále sledovat a pozvánky do A týmu budou podle sportovních předpokladů následovat. Přes mnohé nepodložené spekulace stále platí, že klub má a bude mít eminentní zájem o rozšíření působnosti co největšího počtu odchovanců v A týmu. Historicky jsme tuto vizi podpořili hráčskými kontrakty a řada dalších je před uzavřením.

Od 20.1.2018 dojde k posílení naší redakce a o obsah webu a přínos pravidelných informací kolem sportovního dění a hráčích, se bude starat profesionální novinář. Vnímáme, že současný stav je již neúnosný a jsme přesvědčeni, že se v blízké době zlepší.

Rozpočtová prognóza na jaro je naplněna. Stejně tak apel fanoušků a fotbalové veřejnosti na vše, co se nepodařilo a nedaří s pokorou vnímáme. Nebude to lehké, ale věříme, že časem důvěru všech nespokojených získáme zpět a naplníme motto: „Společně za jedním cílem …. „

Aktuálně došlo i ke změnám v organizační a realizační struktuře klubu MFK Frýdek-Místek, a.s., jehož podoba je nyní následující:

Statutární ředitel:  Marian Krištof

Správní rada:  Ivan Hlavoň, Marián Krištof, Lubomír Švéda

Schvalovací rada: Ivan Hlavoň, Marián Krištof, Lubomír Švéda

Realizační tým: 

Martin Pulpit – hlavní trenér
Vladimír Goffa – asistent trenéra
Bohuslav Murárik – trenér brankářů
František Vojvodík – vedoucí mužstva
Ladislav Krabec – masér
Mudr. Ilja Černojevič – lékař
Jaroslav Masaryk – fyzioterapeut

Jaroslav Jež – bezpečnostní manažer

Mario Cartelli – marketing, komunikace s veřejností

Městský fotbalový klub Frýdek-Místek z.s. - mládež a zástupci spolku - minoritního akcionáře v a.s.

Kolektivní statutární orgán Radim Mamula, Libor Koval, Radomír Hlaváč

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek