SK Dynamo České Budějovice - FK Frýdek-Místek 1:1

This text will be replaced
Na hřišti v Českých Budějovicích jsme získali první bod z venku.
8.kolo (17.9.2017) | Střelecký ostrov
SK Dynamo České Budějovice - FK Frýdek-Místek
1:1


Komentář

Valcíři, bez trenéra Petera Venglarčíka a vykartovaného Matěje Biolka, začali utkání 8. kola FNL opatrně, a tak převahu na míči měli hlavně domácí. V 16. minutě zahrávali českobudějovičtí hráči roh, obrana odvrátila do autu, z kterého Wermke hodil míč na hlavu Lukáše Havla a ten trefil břevno Bučkovy branky! Tato událost předznamenala tlak Dynama, ale větší šanci si nevytvořili. I naši hráči podnikli v 22. minutě protiútok, ale nic z něj nebylo, i když se Varadi domáhal alespoň rohu. Ve 26. minutě domácí Havel chybně rozehrál, míč získal Varadi a poslal jej za obranu Ondráčkovi, toho v pokutovém území podrazil brankář domácích a pískala se penalta! Míč si vzal náš tradiční exekutor penalt Nicolas Šumský a trefil přesně k tyči, Křížek sice směr střely vystihl, ale nedosáhl a míč skončil v síti - 0:1! Vedení nám vydrželo do 39. minuty, kdy Mashike po krásné akci Dynama vyzval ke skórování Táborského, který ve skluzu trefil míč za Bučkova záda – 1:1! A hned v následující minutě poslal Pešek dlouhý pas na Wermkeho, ale toho vychytal náš gólman! Do poločasu se již nic vážného nestalo, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu 1:1.

Druhou půlku začali Valcíři aktivněji. První velkou šanci si však vytvořili domácí. V 57. minutě šel ze strany sám na Bučka Pešek, ale jeho střela minula jen těsně tyč! A v 63. minutě čaroval opět Tonda Buček, kdy reflexivně na brankové čáře zlikvidoval hlavičku Táborského! Hráči Dynama byly místy až bezradní a z tlaku vytěžili jen několik rohů a standardních situací, které si naše obrana pohlídala. V 89. minutě našel Pešek ve vápně Kadulu, ten ale příhodný okamžik ke střele prováhal a následně pálil jen do obránce Lipiny. Valcíři si tak odvážejí z Českých Budějovic velice cenný bod! 

Ohlasy trenérů

David Horejš (trenér Č. Budějovic): Mrzí nás, že jsme zápas nezvládli za tři body. Věděli jsme, že Frýdek přijede bránit. Chtěli jsme praktikovat rychlou kombinaci po zemi. Začátek zápasu nám vyšel, měli jsme náznaky šancí. Ale poté nás po velké chybě soupeř potrestal z penalty. Naštěstí jsme do poločasu srovnali. Ve druhé půli jsme měli tlak, ale vytvořili jsme si málo šancí. Nikdo na sebe nevzal zodpovědnost, nikdo to nezkusil sám na sebe. Máme bod, nedá se nic dělat.



Marek Čech (asistent trenéra FM): Myslím si, že se projevovala kvalita domácího týmu větším tlakem Dynama. Ale jinak jsme soupeře k žádným větším šancím nepouštěli. Musím pochválit defenzivu, která až na jeden inkasovaný gól obstála. Chtěli jsme hrát na brejky a jeden nám vyšel. Myslím si, že je remíza zápasu slušela.