Sedmnáctku čeká jarní start ve Zlíně

Ač to venku na jarní start fotbalových soutěží zdaleka ještě nevypadá, čeká naše ligové mladší dorostence první mistrovské utkání v letošním roce. Mladí Valcíři míří do nedalekého Zlína.

Mladší dorostenci U17 půjdou do odvetné část sezony s novým trenérským vedením. Dosavadního kouče Jana Žižku, který se v zimě přesunul na post asistenta trenéra u „A“ mužů, tak střídá Petr Němec. Ten se tak na lavičku frýdecko-místecké mládeže vrací po pěti letech. „Po odchodu z Frýdku jsem působil u mužů ve Starém Městě. Nabídku vrátit se zpátky do Stovek jsem už dostal v létě, tehdy jsme se ale ještě nedomluvili. Další nabídka přišla teď v zimě s ohledem na fakt, že se trenér Žižka posunul k áčku,“ prozrazuje podrobnosti svého návratu do Frýdku-Místku trenér Němec.

„Přeci jen se jedná o první ligu dorostu, což mě láká. Navíc jsme tuto soutěž pro Frýdek před těmi pěti lety s trenérem Mrázkem poprvé vybojovali,“ vybavuje si tehdejší úspěchy nejstarších dorostenců.

Na své bývalé angažmá ve Staré Městě ale Němec vzpomíná jen a jen v dobrém. „Měli jsme tam dobré výsledky, ale myslím si, že kluci (i když se s většinou známe hodně let) potřebovali už změnu. Takový nový impuls k další práci. A to nejspíš i rozhodlo o mém odchodu. Tímto alespoň kluky ze Starého Města zdravím,“ dodává Němec.

Jeho noví svěřenci tedy začnou jarní program dohrávkou 14. podzimního kola, které se v uplynulém roce nakonec neodehrálo. Duel se zlínskými Ševci se hraje v sobotu 24. února od 12.45 hodin na umělé trávě Areálu Vl. Marečka a jako hlavní rozhodčí bude tento zápas řídit Zdeněk Kneisl.

„Na ligovou sezonu se těším hodně, ale na druhou stranu ani nevím, co od toho očekávat. Vůbec teď netuším, jakou kvalitu budou zápasy mít,“ je v očekávání trenér Petr Němec. S přípravou svého týmu je ale spokojen. „Do zimní přípravy jsem sice naskočil až v jejím průběhu, takže jsem už jen pokračoval v tom, jak byla předem naplánována. Z mého pohledu vše probíhalo dobře, trápily nás jen zranění a nemoci. Až soutěž samotná nám tedy ukáže, jak jsme na ligu připraveni a jestli jsme konkurence schopni,“ zdůrazňuje Němec.

A s jakými cíli staronový kouč frýdecko-místecké mládeže do sezony jde? „Tak mé cíle jsou jedna věc, ale ta druhá je vzhledem k postavení družstva v tabulce. Určitě se budeme chtít posunout výše. Důraz budu klást zejména na herní projev týmu, a aby se kluci zlepšovali ve svém individuálním herním projevu. Cílem bude rovněž i to, aby jich co možná nejvíce jednou nakouklo do nejvyšší mužské soutěže. Musí mít ale na paměti, že to hlavní je samozřejmě láska ke sportu, jelikož bez té se žádný sport a na jakékoliv úrovni dělat nedá,“ pokyvuje hlavou Němec.

Oproti podzimu se kádr naší U17ky cosi pozměnil. „Musím se přiznat, že se s mužstvem stále ještě podrobně seznamuji. V týmu už s námi nepokračuje Jakub Nezhoda, který odešel do ostravského Baníku. Nejsou s námi ani Ji-Yul Song a Jirka Vrubel. Naopak se do přípravy zapojil Martin Míček ze Staříče, který se zatím jeví velmi dobře,“ chválí případnou posilu do svých řad trenér U17.

Věříme, že si na zápasy ligového mladšího dorostu cestičku najdete. Podrobný plán zápasů najdete ZDE

„Tak samozřejmě půjdeme do každého zápasu s cílem zvítězit. Jestli se to nakonec povede, to se rozhodne vždy na hřišti a podle toho, jak kluci utkání zvládnou. Snad budeme dobře připraveni a odvedeme maximum. A co si budeme nalhávat, někdy je k tomu všemu potřeba i kousek toho štěstíčka,“ usmívá se Němec.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B