Klub získal nového partnera

Penzion Pod Kašnou žije naplno.

Propojení historie města s dobrým jídlem, příjemným posezením a fotbalem na vrcholné úrovni - to je Penzion Pod Kašnou v samém srdci historického centra Frýdku - na Zámeckém náměstí v místě, které penzionu dalo název - Pod Kašnou.

Ale pěkně od začátku. Mnoho lidí nejen z Frýdku-Místku si ještě v minulém roce navyklo navštěvovat restauraci U Mámy na samém kraji města. Důvod byl prostý - skvělé jídlo. Osud tomu ale chtěl, že člověk, který za rozkvětem restaurace stál - Zdeněk Puda - musel změnit místo a nyní provozuje zmíněný Penzion Pod Kašnou. To dobré, na čem stavěl U Mámy, postupně zavádí v novém penzionu a pevně věří, že lidé si k němu opět najdou cestu."Mnoho lidí vůbec netuší, že jsem nyní Pod Kašnou, a že za dobrým jídlem mohou přijít do samého centra Frýdku. Restauraci U Mámy jsme provozovali čtyři roky a zakládali si na domácí kuchyni, o což se nyní snažíme zde," prozradil Zdeněk Puda.

Od začátku letošního roku tak Zdeněk Puda oživuje nový penzion - prvním krokem bylo zrušení zavíracích dnů a otevření penzionu již od samotného rána, aby lidé mohli přijít také na snídani. "Rovněž jídelníček jsem upravil. Jednoduše řečeno, co jsme vařili U Mámy, máme nyní na jídelníčku v penzionu. Sázím také na prověřený personál," řekl Zdeněk Puda, který věří, že lidé si do penzionu opět budou nacházet cestu. Výhodou penzionu je skvělá poloha, na náměstí je zámek, lidé rovněž rádi prochází historickou části města. Nutno také zmínit, že dostupnost místa je ideální nejen pěšky, ale i městskou dopravou či autem, navíc v sobotu odpoledne a v neděli je na náměstí zdarma.

Ale pojďme k jídelníčku - česká kuchyně, zvěřina. "Převážně ale česká kuchyně. A na co bych návštěvníky pozval. Na všechno. Ale za zmínku třeba stojí gurmánský špíz, kolena, žebra, nechybí, hotovky, steaky. Jedná se o nějakých 130 druhů jídel. Každý den je v nabídce i menu ze tří druhů jídel, přes týden k němu návštěvník dostane i moučník zdarma. Za zmínku také stojí, že před tím, než zákazník dostane své objednané jídlo, nabídneme mu škvarky zdarma. Je to z naší strany taková milá pozornost vůči hostům. Čekání na jídlo je tak pro ně příjemnější," vypočetl Zdeněk Puda. Co se týče snídaní, podávat se začínají od 7.00 hodiny. Výběr je tradiční - párky, klobásky, vaječná omeleta, hemenex, jogurty, paštika, sýry a další. "Chceme k nám lidi nalákat, aby k nám do penzionu chodili a hlavně, aby se u nás cítili dobře a tím pádem se Pod Kašnu opět vraceli," dodal.

Jak název vypovídá, součástí penzionu je i ubytování. Kapacita včetně přistýlek je 28 lůžek, k dispozici je také jeden apartmán. "Ceny za ubytování řešíme individuálně, jezdí zde rodiny s dětmi, které se zde vracejí, sportovci a další," nastínil Zdeněk Puda. Návštěvníci mají mimo ubytování možnost posedět v restauraci, k dispozici je i salónek, který již prošel rekonstrukci. K obrazu svému mění Zdeněk Puda i vzhled restaurace. "Salónek má kapacitu 50 lidí, což je ideální místo pro svatby, rodinné oslavy, školení a podobně. Jinak salónek volně slouží návštěvníkům, časem bychom v něm rádi pořádalimenší kulturní akce," upřesnil Puda.

Na začátku byl zmíněn i fotbal na vrcholné úrovni, a to je úzká spolupráce penzionu s MFK Frýdek-Místek. "Důvod spolupráce s fotbalisty je prostý, můj otec působil dlouhá léta jako funkcionář v klubu, já jsem dvacet let fotbal hrával a mám k němu pořád vřelý vztah a nyní jde v našich šlépějích i můj syn. Hrával jsem za Válcovny, Dobrou a Staré Město. Postupně přibývaly běžné povinnosti a fotbal musel stranou. Ovšem občas si s kamarády zajdu kopnout. Samozřejmě chodím na druholigový fotbal do Stovek. Líbí se mi, že vedení fotbalu se neustále snaží zlepšovat podmínky pro hráče i diváky, posiluje kádr a fotbal tím jde nahoru. Teď je důležité chytnout začátek jarní části soutěže a bude dobře. Pevně tomu věřím," zdůraznil Zdeněk Puda, který svůj penzion nabízí k dispozici MFK například pro případ, kdy zde může hostující celek přespat a najde zde pohodlné zázemí. "Ale my jsme rádi za každého hosta, který k nám dorazí a bude spokojen. Důkazem jeho spokojenosti je pak jeho návrat zpět k nám," uzavřel Zdeněk Puda.

INFOBLOK
Adresa: Zámecké náměstí 43, Frýdek-Místek
Tel.:      +420 558 628 193
            + 420 733 715 900
            + 420 607 808 515
E-mail:  info@podkasnou.cz
Web: www.podkasnou.cz

OTEVÍRACÍ DOBA

Restaurace
Pondělí až čtvrtek od 7.00 hod do 22.00 hod
Pátek od 7.00 hod do 23.00 hod
Sobota od 8.00 hod do 23.00 hod
Nedělě od 8.00 hod do 21.00 hod

Penzion
Pondělí až neděle od 8.00 hod do 22.00 hod
Tel.       + 420 607 808 515