Domácí premiéru obstará duel s Táborskem

Zatímco náš sobotní soupeř z jižních Čech má na svém kontě již tři odehrané jarní zápasy, Valcíře po porážce ve Vlašimi čeká naopak domácí premiéra a druhé ostré střetnutí.

V loňské sezoně jsme oba duely s Táborskem prohráli. Doma počátkem dubna 1:3, v odvetě, která se hrála v Sezimově Ústí koncem letních prázdnin dokonce 3:0. Dalo by se tedy říct, že Táborsko nebude našim oblíbeným soupeřem, každopádně mu máme co vracet. V domácím prostředí jsme je totiž porazili pouze jednou, a to před pět lety (3:0).

„Táborsko na rozdíl od nás odehrálo tři utkání, kdy se dvakrát představili doma a jednou hráli venku. My všechny jejich zápasy viděli, takže si myslím, že máme o soupeři dostatek informací. Ty jsme se během týdne snažili hráčům postupně předat,“ prozradil trenér Valcířů Martin Pulpit.

I pro něj půjde v podstatě o domácí mistrovskou premiéru na stadionu ve Stovkách. „Já se těším ale na každý zápas, nejen tento,“ řekl s úsměvem kouč. „Věřím, že už konečně bude jarnější počasí a že nás přijde povzbudit hodně lidí. No a těm přeji, aby viděli vítězství domácího týmu. Frýdek totiž doma dlouho nevyhrál, to musíme změnit,“ vytýčil si jasný cíl Martin Pulpit.

Hráči Táborska dorazí do Slezska nejspíš dobře nalazeni, v dohrávaném střetnutí 17. jarního kola totiž svěřenci trenéra Romana Nádvorníka smázli doma sokolovský Baník 5:1, čímž dali hráči svému kouči krásný dárek k jeho 45-tým narozeninám.
„Ve finále jsme mohli vyhrát s ještě větším bodovým náskokem, ale i tak to byl pro nás úplně snový zápas a já pevně doufám, že nás to nakopne k těm dalším třem, které máme teď před sebou. Pokud je zvládneme tak, jako jsme zvládli ten se Sokolovem, tak vidina záchrany už by byla přeci jen hmatatelná. Máme ale před sebou těžké jaro a každý zápas bude bitva,“ sdělil po víkendovém utkání kouč našeho soupeře.

Do zápasu, který bude ve Stovkách pískat jako hlavní rozhodčí Pavel Julínek (na pomezí mu bude pomáhat dvojice kolegů Radim Dresler a Tomáš Batík), nezasáhne v domácím dresu útočník Adam Varadi. „Ano, Adam dostal ve Vlašimi čtvrtou žlutou kartu, takže s ním počítat nemůžeme,“ naznačil možné změny v sestavě Pulpit. „Náš kádr ale vzhledem k tomu, co nás v dubnu čeká, až tak široký není. S blížícím se programem, který je doslova anglickým týdnem, musíme doufat, že kluci nebudou mít ve větší míře zdravotní problémy,“ přeje si trenér Valcířů.

MFK Frýdek-Místek – FC MAS Táborsko

sobota 31. března 2018 (stadion Stovky – 16.00 hodin)

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B