Slaninka: Naše výsledky jsou především o hlavě

Posledním hráčem, který se v dresu frýdecko-místeckých Valcířů dokázal prosadit, byl čerstvě 22letý krajní obránce Martin Slaninka. Jeho gól v přípravném střetnutí v polském Chorzówě znamenal vyrovnání na 1:1. Frýdek nakonec generálku na Táborsko prohrál těsně 1:2.

Martine, vy jste od začátku jarní druholigové sezony stačili odehrát jen utkání ve Vlašimi, které nám však vůbec výsledkově nevyšlo. Co tam tehdy rozhodlo podle vás?

Z naší strany tam bylo velmi mnoho individuálních chyb, ale ani naše hra nebyla celkově dobrá. Bylo to takové celé rozhárané, byli jsme nekompaktní a hráli strašně moc daleko od sebe. Oni nás pak přečíslovali v křídelních prostorech, strašně těžko se to pak i bránilo.

Co k Táborsku, které nás teď čeká v sobotu doma?

Podle mě to bude podobný soupeř, jako jsme my. Máme společný herní styl. Nejspíš to bude vyrovnaný zápas, ale my hrajeme doma, takže musíme jít jasně za vítězstvím a hrát naplno.

Když váš tým pozoruje nezaujatý člověk při tréninku, řekne si: Bože, jak můžou být poslední? Jsou vaše výkony na hřišti opravdu často o mysli? Je to v hlavách frýdecko-místeckých hráčů?

Tady to řeknu jasně, je to především v našich hlavách. I podle mne hrajeme na trénincích výborně, ale vůbec to pak nedokážeme přenést do těch utkání. V tom vidím u nás velký problém. Když se tohle naučíme, můžeme se poprat pak s každým.

Vašim posledním zápasem byla příprava v polském Chorzówě. Vám se tam podařilo dokonce vstřelit gól a údajně byl moc krásný…Takže se pochlubte…

(smích) Ono to bylo spíš o štěstí. Zahrával jsem standardku, ale trefil jsem ve zdi stojícího Šumáka (Šumský). Od něj se pak míč znovu odrazil ke mně, zeď se trochu rozestoupila a já to z jedné napálil do šibenice. Štěstí, ale asi fakt pěkný gól.

Jak se těšíte na první ostrý zápas v domácím prostředí?

Pokud nastoupím, určitě se budu snažit odevzdat na hřišti maximum. Abych byl spokojen nejen já, ale i trenér a naši fanoušci. Jsem tady už třetí nebo čtvrtou sezonu, chci lidem v klubu dokázat, že do týmu stále patřím. Náš cíl je stále stejný, chceme pro Frýdek druhou ligu zachránit a odvděčit se tak všem lidem, kteří na nás pořád ještě nezanevřeli a budou nám fandit i v sobotním utkání. Víme a jsme si sami vědomi, že jich je stále méně, i proto musíme pro ně nad Táborskem zvítězit.

Vás čeká v dalším týdnu velmi náročný program. V úterý už hrajete derby v Třinci…

Teď ale myslíme na Táborsko. V podstatě je úplně jedno, proti komu hrajeme, v naší situaci musíme bodovat s každým.

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek