FK Frýdek-Místek - FC Hradec Králové 1:3

This text will be replaced
Nejstarší dorostenci nadějné poločasové vedení v duelu s Hradcem Králové nakonec neudrželi a se soupeřem prohráli 1:3.
23.kolo (30.3.2018) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FC Hradec Králové
1:3


Komentář

Ligoví dorostenci hostili před Velikonocemi v domácím prostředí fotbalisty z Hradce Králové. Valcíři odehráli výbornou dvacetiminutovku, ve které se zcela po zásluze ujali Hladíkem vedení. Ihned po změně stran ale domácí hráči dovolili soupeři nejprve vyrovnat a krátce na to skóre i obrátit. Definitivu pak hosté přidali devět minut před koncem střetnutí, kdy se křižnou ranou prosadil Firbacher.

"Zápas se pro nás vyvíjel dobře, podařilo se nám vstřelit vedoucí branku a do poločasu jsme udrželi čisté konto. Do druhé půle jsme šli s cílem zlepšit přechodovou fázi po zisku míče, být více nebezpeční a pokusit se vstřelit druhou branku. To ale vzalo za své hned ve 49. a následně v 59. minutě, kdy jsme po hrubých individuálních chybách dvakrát inkasovali. Ještě za stavu 1:2 jsme tam měli pár příležitostí vyrovnat. Deset minut před koncem nám

třetí brankou vzal soupeř naději alespoň na vyrovnání a opět s naším velkým přispěním. Je už to stále stejná písnička. Branky, které dostáváme po našich individuálních mega chybách, nás stojí bodové zisky. Také nás sráží absence pro nás klíčových hráčů, prostě nám pořád někdo chybí, a to je pro nás další problém. S tím se ale musíme umět poprat. Zranění a nemoci k fotbalu patří. Bodový odstup od nesestupové příčky se nám zvětšuje, my ale nic nebalíme a budeme se pokoušet získávat body v dalších zápasech, máme jich před sebou ješte třináct," řekl k utkání domácí trenér Radomír Hlaváč.

"V prvním poločase jsme naprosto zaváhali u brejkové situace domácích a umožnili jsme Frýdku jít do vedení 1:0. Následné dvě brankové příležitosti se nám nepovedlo bohužel proměnit. Poločasová domluva v kabině a následné střídání Rajnocha do hry přineslo patřičné oživení. Hráči si uvědomili důležitost utkání a ve 2.poločase podali výkon, který bychom si představovali a po zásluze jsme utkání otočili. Získali jsme velmi důležité tři body, které jsme potřebovali pro zvednutí sebevědomí a také je to povzbuzení do další práce. Stínem utkání je zranění Davida Doležala, který v úvodu utkání utrpěl zlomeninu ruky. Přejeme mu brzké uzdravení," dodal k zápasu královehradecký kouč Pavel Matějka.

MFK Frýdek-Místek U19 - FC Hradec Králové U19 1:3 (1:0)
Branky:
14. Hladík - 57. a 81. Firbacher, 49. Králíček. Rozhodčí: Vojkovský - Dudek, Broskevič. ŽK: Holec - Mokrejš, Soukeník, Samko. Diváci: 90.
Frýdek-Místek:
Malík – Dudek, Kudláček, Holec, Ciesarík (81. Botur) – Kutáč (80. Blahuta), M. Fukala, Mrkvička, J. Fukala – Šohaj (59. Zima), Hladík. Trenéři: Radomír Hlaváč a Robert Černý.
Hradec Králové:
Finke - Finěk, Mokrejš, Locker, Vencl - Samko, Petřík (46. Rajnoch), Soukeník, Doležal (4. Štěrba, 81. Nemšovský) - Králíček, Firbacher. Trenér: Pavel Matějka.

Fotogalerie

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B