Jak to vidí před derby oba kapitáni

V sobotu odstartuje další ročník Fortuna národní ligy. Valcíři přivítají Opavu.

Hned na úvod nové druholigové sezony hostíme soupeře, který i v letošním ročníku FNL bude patřit k největším aspirantům na postup do nejvyšší soutěže. Do Stovek totiž v sobotu zavítá Opava.

Ještě před samotným utkáním se podívejme, jak blížící se derby vnímají kapitáni obou celků Petr Literák na naší straně a Jan Žídek na straně soupeře.

„Na start letošní sezony se už moc těším. Letní pauza je sice trochu kratší, ale musím říct, že jsme zase dost trénovali. Chceme být úspěšnější než loni a lepší než ostatní, i proto musíme víc makat. Natrénováno máme dobře, snad to v sobotu odpálíme,“ věří pilíř opavské defenzívy Jan Žídek. A co říká bolatický rodák na prvního soupeře v nové sezoně? „Je lepší, že začínáme tam, mají dobré hřiště. Budeme chtít být dominantní na míči, jako jsme pořád, dát brzy gól a uklidnit se,“ hlásí kapitán Slezského FC. Ten dříve dokonce náš dres oblékal, teď však stojí na opačné straně. „Na zápas se těším, ale naučil jsem se to nehrotit. Vím, že když se člověk až moc namotivuje, je to kontraproduktivní. Budu se těšit jako na každé jiné utkání, akorát se tam pozdravím s lidmi,“ prozradil Žídek.

Startu nového ročníku Fortuna národní ligy se nemohou dočkat ani v kabině frýdecko-místeckých fotbalistů. Tým se oproti tomu z minulé sezony velmi obměnil. V přípravě hledali trenéři ty správné tipy hráčů, kteří by mohli náš tým posílit. „Ty naše zápasy v přípravě byly takové nahoru dolů. Asi nejlepší utkání jsme odehráli s polským Górnikem Zabrze, kde jsme zvítězili tři jedna. Pořád jsme ale hráli v jiné sestavě, jelikož se hráči zkoušeli. I proto bych se za těmi výsledky příliš neohlížel. Náš kádr se oproti tomu loňskému výrazně obměnil. Uvidíme, jak se to promítne do našeho prvního vystoupení,“ sdělil kapitán Frýdku-Místku Petr Literák. Ten už ve svých šestatřiceti letech několik derby zápasů proti Opavě odehrál, takže na své mladší spoluhráče může v šatně působit jako starý mazák. „Soupeř už v loňské sezoně ukázal svou sílu. Nám se ale proti atraktivním soupeřům vloni paradoxně dařilo. Vždyť jediný dobrý výsledek, který jsme na jaře udělali, tak byla výhra nad Baníkem. Proč bychom si podobný úspěch neměli zopakovat i teď,“ přeje si zkušený zadák Valcířů.