Přehled zápasů v týdnu od 30. 4. do 6. 5. 2018

Přehled utkání týmů MFK Frýdek-Místek v týdnu od 30. dubna do 6. května 2018.

MUŽI

muži - FK Varnsdorf 1:1 (1:0) - branka FM: Tandir

DOROST

MFK Vítkovice - starší dorost U18 2:1 (0:0) - branka FM: Forch
Sestava FM: Blažek - M. Hammer, Holec, Dryák (46. Bányácski), Veselka - Želazko, Blahuta, Bača (46. Strouhal), Dudek (86. Andreas Akritidis) - P. Kováč (46. Forch), Kutáč. Trenéři: Miroslav Onufer a Lukáš Čerňák.
Když jsme se po dobře odehraném prvním poločase ve 48. minutě dostali brankou Forcha do vedení, zdálo se, že konečně ukončíme sérii proher. Dobře rozehraný zápas jsme už po několikáté nezvládli v samém závěru.

MFK Vítkovice - mladší dorost U16 1:1 (0:1) - branka: 20. Packo 0:1, 42. 1:1
Sestava FM: Rusek - Mokroš (41. L. Maceček), Kolář, Niesner, Zrůnek - Šigut, Packo (41. Al. Akritidis), J. Mikulenka (45. An. Akritidis), Brojač (41. D. Maceček) - Vahalík, Corriero. Trenéři: Radomír Hlaváč a Radek Punda.
Utkání, ve kterém převládala bojovnost nad fotbalovostí. V prvním poločase jsme se snažili o rychlou kombinační hru a přestože v ní byla řada nepřesností, dokázali jsme se do šancí dostávat. V druhém poločase již hra nebyla tak plynulá, zbytečně jsme vynechávali přechodovou fázi a k vidění byla řada osobních soubojů s častým přerušováním hry, bohužel vše na úkor fotbalu. 

FC Vysočina Jihlava U19 - starší dorost U18 4:0 (3:0) 
Sestava FM: Blažek - M. Hammer, Holec, Dryák (82. Niesner), Veselka - Želazko, Blahuta, Bača, Pavela - Malík, Procházka. Trenéři: Miroslav Onufer a Lukáš Čerňák.
Proti lídrovi soutěže jsme neměli šanci pomýšlet na lepší výsledek. Kvalitní kombinační hrou nás domácí tým dostával pod tlak a naše hrubky v defenzívní činnosti trestal. Korigovat výsledek a dostat se částečně do hry jsme mohli za stavu 1:0, kdy po akci Procházky z dobré pozice netrefil míč Pavela. Několikrát nás podržel gólman Blažek.

FC Vysočina Jihlava U17 - mladší dorost U16 10:2 (7:2) - branky FM: Corriero, Šigut
Sestava FM: Rusek - T. Hammer (54. Nytra), Blaha, Niesner, Mokroš - Packo, J. Mikulenka - Šigut, Corriero (46. Procházka), Zrůnek - Vahalík. Trenéři: Radomír Hlaváč a Radek Punda.
Nebylo v našich možnostech konkurovat domácím v kondičních parametrech, obvláště v silové připravenosti. Protože se k této převaze přidaly naše hrubé individuální chyby, zrodila se pak naše vysoká porážka.

ŽÁCI

starší žáci U15 - FC Zbrojovka Brno 2:6 (0:1) - branky FM: 57. a 63. Šeba
Sestava FM: Müller - Büchi (45. T. Maléř), Murín, Cempírek, P. Vyvial (61. Hrabec) - Šeba, M. Mikulenka, Klimeš, Jurga (41. Kulhánek) - Marciňa, Šilák. Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.
V první půli domácího utkání se silnou Zbrojovkou jsme předvedli kvalitní výkon, kdy jsme až na jednu výjimku pozorně bránili a naopak směrem dopředu jsme byli velmi aktivní, odvážní, a kdy jsme si vytvořili několik slibných gólových situací. Nástup do druhého poločasu byl z naší strany téměř katastrofický a díky naivním chybám v defenzivě jsme během prvních deseti minut čtyřikrát inkasovali. I přesto bychom chtěli kluky pochválit za snahu v útočné fázi, protože tentokrát jsme si byli schopni vytvořit velké množství šancí, které jsme však bohužel neproměnili.

starší žáci U14 - FC Zbrojovka Brno 2:4 (1:2) - branky FM: Stareček, Maloň
Sestava FM: Dragon - Barčák (50. P. Žáček), Vachník, Pešek, O. Maléř - Kaňák, Sladovník, Maloň, Šponer (48. Hlosta) - Stareček (60. V. Míček), M. Málek. Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
Dnešní utkání proti Zbrojovce Brno se kluci snažili soupeři být rovnocenným soupeřem, ale zradilo nás neproměnění vyložených šancí a nabídnutí gólové příležitosti soupeři, kterou kluci z Brna proměnili. V tomto utkání se ukázalo, že se dokážeme do šancí dostat, ale na rozdíl od velkých týmů je nepotrestáme a jen nám zbydou oči pro pláč.

mladší žáci U13 - FC Vsetín 6:1 (0:1, 3:0, 3:0) - branky FM: 16. 0:1, 35. Rašovský 1:1, 41. Švrček 2:1 (Krejčí), 54. Galásek 3:1, 67. Švrček 4:1 (Krejčí), 74. Tuma 5:1, 83. Krejčí 6:1 (Švrček)
Sestava FM: Řeha, Dudek - Kunčík, Křížek, Kuboš, Jedlička, Galásek, Krejčí, Cudzik, V. Kováč, Ježík, Tuma, Pastucha, Konečný, Šimíček, Švrček, Rašovský. Trenéři: Radek Šmíd a Martin Rojíček.
Dnes jsme hráli s týmem z úplného konce tabulky, ale tohle vůbec neplatilo, protože soupeř předváděl jednoduchou hru, k tomu se přidal náš laxní přístup, a tak jsme zaslouženě prohráli první třetinu. Snad si naši hráči vezmou ponaučení i z takového zápasu.

mladší žáci U12 - FC Vsetín 16:1 (2:1, 6:0, 8:0) - branky FM: Táborský 4, Maté 3, Foldyna 2, Michalík 2, T. Vyvial 2, Kabát, Roman, Tománek
Sestava FM: Strack, Šimeček - Vrobel, Karas, Tománek, Matula, Roman, Kabát, Michalík, Foldyna, Táborský, T. Vyvial, J. Míček, Deingruber, Grygar, Maté. Trenéři: Robert Schedling a Petr Vokoun.

mladší žáci U12 - mezinárodní turnaj ve Vsetíně (5. místo)
Výsledky MFK FM: - FC Baník Ostrava 0:3, - 1. FC Slovácko 1:5 (branka FM: Táborský), - AS Trenčín 1:3 (J. Míček), - MFK Karviná 3:2 (Karas, Foldyna, Táborský), - FC Hlučín 0:0, - FC Vsetín 2:4 (Rašovský 2), - FC Fastav Zlín 1:0 (J. Míček), - Futbalová škola Roberta Hanka Moravany 2:1 (Rašovský 2), - ŠK Slovan Bratislava 1:0 (Táborský), - MŠK Púchov 5:0 (Rašovský, J. Míček, Táborský, Foldyna, Kabát).
Konečné pořadí turnaje: 1. AS Trenčín (SK), 2. FC Baník Ostrava, 3. FC Slovácko, 4. Fastav Zlín, 5. MFK Frýdek-Místek, 6. MŠK Púchov (SK), 7. FC Hlučín, 8. Slovan Bratislava (SK), 9. FC Vsetín, 10. MFK Karviná, 11. FŠRH Moravany (SK).
Sestava FM: Šimeček, Strack - Vrobel, Karas, Matula, Tománek, Michalík, Táborský, Rašovský, J. Míček, Foldyna, Roman, Deingruber, Kabát. Trenéři: Robert Schedling a Petr Vokoun.
Ze Vsetína jsme se vrátili s 5. místem a určitě i s cennými zkušenostmi. Turnaj byl pro nás přípravou na blížící se finále Ondrášovka Cupu. Mnohé nám ukázal a naznačil. Hlavně fakt, že klukům chybí častější srovnání s Top týmy jejich věkové kategorie. Každopádně všichni zaslouží velkou pochvalu, nebylo jednoduché v tom horku zvládnout všech deset zápasů, ale kluci se s tím popasovali, jak nejlépe mohli. Velké díky patří rovněž i rodičům, kteří s námi na Valašsko cestovali. No a abychom u toho děkování ještě zůstali, tak opravdu velké díky patří domácím pořadatelům. Turnaj měli perfektně zorganizovaný, jsme rádi, že jsme mohli být jeho součástí.

starší žáci U15 - 1. SK Prostějov 2:5 (2:2) - branky: 18. Cempírek (Marciňa), 27. Šilák (Šeba)
Sestava FM: Kavka - Büchi, Murín, Cempírek, P. Vyvial (36. T. Maléř) - Šeba, M. Mikulenka, Klimeš, Jurga (36. Kulhánek) - Marciňa (58. Hrabec), Šilák. Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.
V první čtvrthodině utkání s Prostějovem jsme nebyli schopni dostat míč pod kontrolu, nedařila se nám jakákoli kombinace a soupeř nás jasně přhrával. Pak jsme se po první kloudné akci dostali k rohovému kopu, který jsme skvěle sehráli a ujali se tak vedení. V další fázi se nám podařilo zlepšit práci s míčem a vytvořili jsme si i několik gólových příležitostí, z nichž jednu jsme i proměnili. V závěru první půle jsme však bohužel svými chybami nabídli protivníkovi vyrovnání. V druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil. Solidní hrou dopředu jsme si vytvářeli šance, ale skórovali pouze Prostějovští.

starší žáci U14 - 1. SK Prostějov 5:1 (3:1) - branky: 7. M. Málek 1:0 (Stareček), 11. 1:1, 23. M. Málek 2:1, 26. Kaňák 3:1 (M. Málek), 43. M. Málek 4:1 (Kaňák), 52. M. Málek 5:1 (Vachník) 
Sestava FM: Dragon (57. Řeha) - Barčák, Vachník, Pešek, O. Maléř - Šponer (57. A. Kowalczyk), Sladeček, Maloň, Kaňák - Stareček (48. Žáček), M. Málek (65. A. Kováč). Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
Proti dnešnímu soupeři z Prostějova, jsme si chtěli napravit bilanci s týmy, které jsou v tabulce pod námi. Kluci k utkání přistoupili zodpovědně a po celé utkání diktovali tempo hry. Odměnou jim bylo pět branek v soupeřově síti a spousta neproměněných šancí. Jsme rádi, že jsme toto utkání zvládli a můžeme se připravit na těžký úterní zápas s Baníkem Ostrava.

PŘÍPRAVKA

SK Nošovice, Sedliště - ročník 2009 (středa 2. 5. - hř. Nošovice, 16.00 h) okres

SK Nošovice, Sedliště - ročník 2010 (středa 2. 5. - hř. Nošovice, 16.00 h) okres

ročník 2007 - FC Baník Ostrava (středa 2. 5. - hř. Lískovec, 17.00 h) PU

McDonald´s Cup - 1. až 3. třída (pátek 4. 5. - hř. Stovky, 8.00 - 12.00 h)

Staré Město, Frýdlant n. O. - ročník 2008 (pátek 4. 5. - hř. Staré Město, 17.00 h) okres

ročník 2007 - turnaj (sobota 5. 5. - hř. Prostějov, 8.30 h)

ročník 2008 - Opava, Nový Jičín, Albrechtice (sobota 5. 5. - hř. Stovky, 9.00 h) triangl

ročník 2007 - turnaj (pondělí a úterý 7. - 8. 5. - hř. Velká Bíteš)

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B