Přichystal: V Hradci na nás dolehla únava

V zimním období se stal Jakub Přichystal jednou z posil našeho druholigového A týmu, když společně s Davidem Gáčem přišli na půlroční hostování z brněnské Zbrojovky.

Odchovanec Sparty Brno, který si ve své kariéře dále zahrál například Zbrojovku, ale hostoval i ve Vyškově a v Opavě, si své momentální angažmá ve Stovkách pochvaluje. „Musím říct, že se tady cítím opravdu moc dobře,“ usmívá se dvaadvacetiletý záložník nebo útočník. „Nejen stadion, ale i celé zázemí a prostředí tady kolem je fakt pěkné. Nemůžeme si s Davidem (Gáčem) vůbec ztěžovat,“ podotkl Přichystal.

Jakube, když se vrátíme k našemu poslednímu zápasu v Hradci Králové. Jak jste jej vůbec viděl z vašeho pohledu?

Výsledkově nám to tam vůbec nevyšlo. Já bych řekl, že na nás už nějak dolehla ta únava z předešlého programu, jelikož jsme tam měli hodně těžkých utkání v řadě. Udělali jsme tam pár chyb, spíš bych řekl, že jsme si zápas v Hradci prohráli sami.

Byl rozhodujícím momentem ten gól do šatny, který znamenal vedení domácích 2:0? 

Asi ano, protože ten jeden gól jsme u nich vstřelit klidně i mohli. Kdyby to po půli bylo stále jen o branku, mohli jsme s výsledkem možná i něco udělat. Teď už těžko říct.

Vám se ten zápasový rytmus znovu ustálí do týdenního cyklu, ale zase vás naopak čekají asi dva nejtěžší jarní zápasy. Co k nim?

Tak tam je to naprosto jednoduché, my ty dva domácí zápasy musíme prostě zvládnout. Minimálně čtyři body být musí, ale nejlepší by bylo urvat všech šest.

Co se vůbec promítá v hlavách fotbalistů před takovými zápasy? Přeci jen jste ve své kariéře asi takto těžká a hlavně důležitá utkání neodehrál…

Všichni se už na víkend soustředíme a těšíme. Trenér nás pomalu na soupeře připravuje, říká nám různé podrobnosti, myslím si, že to bude ale individuální. Někdo potřebuje to a druhý zase ono. Určitě ta hlava bude v takových zápasech hodně důležitá.

Vám se v zimní přípravě střelecky dařilo, ale v té mistrovské části se to jakoby nějak zaseklo...

Určitě mě to mrzí, ale musím brát v potaz i to, že v přípravě se hrálo s jinými týmy a hlavně z nižších soutěží. Pro mě byla škoda, že jsem se v zimě zbytečně zranil a část přípravy neabsolvoval. Věřím však, že nějaké ty góly jsem si ještě do jara schoval (usmíval se hráč s dvaatřiceti ligovými starty a třemi ligovými trefami).