Do Stovek míří tým ze Šluknova

Do konce letošního ročníku Fortuna národní ligy nám zbývá pouze pět kol. V nich se rozhodne o všem, o postupujících do ligy, ale také i o sestupujících týmech o soutěž níže. Valcíři v sobotním odpoledni hostí na svém trávníku hráče FK Varnsdorf.

Když to vezmeme z hlediska druholigové historie, tak do Stovek míří pro nás velmi neoblíbený soupeř. Hráče ze Šluknovského výběžku jsme totiž během naší pětileté účasti ve FNL porazit dosud nedokázali. Vzájemně jsme se střetli 9x, jen ve dvou případech jsme s naším sobotním soupeřem dokázali remizovat 0:0, v ostatních sedmi střetnutích se z výhry vždy radovali hráči z Čech. Takže v jubilejním, desátém, vzájemném duelu je v podstatě o motivaci frýdecko-místeckých hráčů postaráno – Valcíři vyráží vstříc prvnímu vítězství!!

„Nás během dvou víkendů čekají zápasy pravdy. Je fajn, že do souboje s Varnsdorfem i Vítkovicemi jdeme s nějakým tím bodovým fondem. Nedovedu si totiž vůbec představit, že bychom měli jednadvacet nebo devatenáct bodů. I proto si teď s odstupem musíme vážit výher z Prahy, či domácí vítězství nad Příbramí,“ svěřil se před sobotním zápasem domácí trenér Martin Pulpit. Ten věří, že k zápasu bude mít co nejsilnější sestavu. „V podstatě Tandir už po zranění začal hrát, naplno se připravuje s námi také i Macej. V Hradci jsme pošetřili Willwébera a také i Slaninku, kterému hrozil karetní trest, jelikož má na svém kontě už sedm žlutých,“ dodal kouč Valcířů.

Specifický zápas to bude rovněž i pro našeho bývalého záložníka Adama Ondráčka, který je momentálně hráčem soupeře. Adam ale v sobotu do utkání nezasáhne, jelikož pyká za čtvrtou žlutou kartu. „Ve Frýdku jsem odehrál většinu utkání v základní sestavě a docela se mi tam i dařilo. Na to ale nikdo nekouká, když jsme jako tým, hráli spodek tabulky. Měli jsme problém se vstřílením branek, v tom byl tehdy podle mne největší problém,“ vybavuje si Ondráček chvíle, kdy v našem celku hostoval z Liberce.

Vzájemné zápasy: FRÝDEK-MÍSTEK - VARNSDORF
22.10.17 FNL Varnsdorf Frýdek-Místek 1 : 0
21.05.17 FNL Varnsdorf Frýdek-Místek 4 : 0
12.11.16 FNL Frýdek-Místek Varnsdorf 2 : 3
15.04.16 FNL Frýdek-Místek Varnsdorf 1 : 2
04.10.15 FNL Varnsdorf Frýdek-Místek 0 : 0
19.04.15 FNL Varnsdorf Frýdek-Místek 1 : 0
04.10.14 FNL Frýdek-Místek Varnsdorf 0 : 1
12.04.14 FNL Frýdek-Místek Varnsdorf 0 : 0
15.09.13 FNL Varnsdorf Frýdek-Místek 1 : 0


NA PODZIM JSME TĚSNĚ PROHRÁLI

Při vzpomínce na náš podzimní zápas, si vybavujeme, že jsme ve Varnsdorfu prohráli těsně 1:0, když o jediný gól zápasu se postaral hned v úvodu střetnutí Durdević. „Věděli jsme, jak Varnsdorf hraje. Přesto hráči nezachytávali náběhy jejich rychlých hráčů,“ postěžoval si tehdy kouč Valcířů Josef Petřík starší.

Po změně stran to ale bylo na trávníku hodně nervózní. Hlavně ze strany Varnsdorfu. „Byla tam velká nervozita. Strach o vítězství svazoval hráčům nohy. Museli jsme to ubojovat,“ přiznal domácí trenér Zdenko Frťala. „Hlavně za první poločas si domácí to vítězství prostě zasloužili. My jsme měli za celý zápas jednu, nebo dvě šance,“ dodal Petřík.

FK Varnsdorf – MFK Frýdek-Místek 1:0 (0:0)
Branka:
5. Durdević. Rozhodčí: Příhoda - Pfeifer, Podaný. ŽK: Dordić, Bláha - Slaninka, Švrček, Pielorz. Diváci: 595.
Varnsdorf:
Samoel – Zieris, Král, Chlumecký – Rudnytskyy, Kocourek (75. Bláha), Durdević, Bílek – Dordič (87. Fenin), D. Breda (55. Kozma) – Klobása. Trenér: Zdenko Frťala.
Frýdek-Místek:
Buček – Biolek, Švrček, Pielorz, Slaninka – Willwéber (86. Velička), Ondráček (78. Grussmann) – Varadi, Šumský, Bilić (62. Krčula) – Kovařík. Trenér: Josef Petřík st.

UTKÁNÍ PÍSKÁ BERKA

Sobotní zápas s Varnsdorfem, který má ve Stovkách výkop v 17 hodin, bude řídit trojice rozhodčích: Ondřej Berka z Prahy jako hlavní a na lajnách mu budou pomáhat pánové Petr Antoníček z Prostějova a Ondřej Černý z Prahy. Delegátem svazu je pak Zdeněk Tasch.