Daniel Jurga si zahrál proti Belgii

Své první reprezentační starty má na svém kontě střední záložník naší ligové U15ky Daniel Jurga (v dolní řadě úplně vpravo).

Ten nastoupil v úvodním duelu proti stejně starým hochům z Belgie v základní sestavě. Reprezentace ČR U15 Future toto utkání prohrála s belgickým týmem 0:3, když se o výhře hostí rozhodlo po změně stran. "Utkání přineslo velmi dobrou úroveň a zajímavou konfrontaci s kvalitním soupeřem. Úvod patřil soupeři, který byl jistější na míči, ale naši kluci se mu v průběhu prvního dějství vyrovali. Dvacet minut druhého poločasu jsme výrazně kontrolovali hru, byli jsme odvážní a Belgičany přehrávali ve všech činnostech. Bohužel nám chyběla přesnost a klid v poslední třetině hřiště a soupeř nás pak po brejkových situacích trestal. Kluci a celý tým zaslouží pochvalu za to, jak se prezentoval ve svém úplně prvním vystoupení na mezinárodní scéně," řekl k zápasu trenér české reprezentační U15 Radim Pouzar.

ČR U15 Future - Belgie U15 Future 0:3 (0:0)
Branky:
57. Camara Ilay, 64. Martle Xander, 70. El Boutaibe Tarik.
ČR U15:
Jahodík - Kouřil (50. Kaufman), Dohalský, Hodouš (62. Kokeš), Kytka - Fabiánek, Jurga (50. Skopal), Junek (50. Absolon) - Bastl, Málek, Lehocký. Trenér: Radim Pouzar.

Také v odvetě byli úspěšnější Belgičané, když zvítězili 2:0. Jurga se tentokráte dostal na hřiště až ve 47. minutě, kdy střídal Absolona. "Druhé utkání mělo opět velmi dobrou kvalitu. My jsme oproti prvnímu zápasu chtěli vylepšit řešení situací před pokutovým územím soupeře. Belgičané opět hrozili brejkovými situacemi a po jedné vstřelili vedoucí branku. Kluci ale za první poločas zaslouží pochvalu za sebevědomý výkon. Druhý poločas patřil soupeři. Nám se přestalo dařit v přechodové fázi a po několika chybách hosté upravili na 0:2. Až v závěrečných deseti minutách jsme byli nebezpeční, škoda jen neproměněných šancí. Jsme moc rádi, že jsme tato utkání mohli absolvovat. Kluci dostali motivaci pro svůj další fotbalový růst," hodnotil trenér českého týmu Radim Pouzar.

ČR U15 Future - Belgie U15 Future 0:2 (0:1)
Branky:
13. Abid Adnane, 51. Van den Borre Elias.
ČR U15:
Vlček - Kaufman, Beránek (47. Fabiánek), Hodouš, Kytka, (36. Lehocký) - Kokeš (36. Dohalský), Absolon (47. Jurga), Skopal (47. Junek) - Pummer (55. Kouřil), Koláček (55. Málek), Juliš (55. Bastl). Trenér: Radim Pouzar. 

foto: web.repre.fotbal.cz