Dvanáctka skončí v lize na třetím místě

Svou premiérovou sezonu v žákovské kategorii budou mít za chvíli za sebou kluci ročníku 2006 a mladší.

Nejmladším žákům MFK zbývá do konce sezony odehrát již jen jedno mistrovské utkání, a to ve středu na hlavním hřišti ve Stovkách, kde budou Valcíři hostit tým z Valašského Meziříčí (hraje se od 17 hodin). Do tohoto zápasu už Frýdečtí půjdou s vědomím, že letošní sezonu zakončí U12ka na krásném 3. místě ligové tabulky. 

A právě o třetí místo se přímo utkali mladí Valcíři v dohrávce 29. kola SpSM (sk. Sever). "Zranění či nemoc nepustily do zápasu tři naše produktivní hráče Táborského,Michalíka a Matého. To je v součtu 80 gólů, které nám v Ostravě chyběly. Když k tomu připočteme ještě marody Karase s Vyvialem, moc nadějí jsme si před utkáním ani nedávali. Vítkovičtí přeci jen hráli během celé sezony výborný fotbal, navíc jsou čerstvými vítězi prestižního mládežnického turnaje McDonald´s Cup," podotkl na stranu domácích asistent trenéra Petr Vokoun.

A tak roli lídrů týmu převzali útočníci Denis Rašovský a Jáchym Foldyna. "Už během první třetiny jsme mohli vyhrávat minimálně čtyřbrankovým rozdílem," mrzelo Vokouna. Postupem času se ale na klucích z Frýdku-Místku začala projevovat únava ze sobotního zápasu s Hlučínem. "Odhodlání uspět bylo na klucích patrné, ale přeci jen šlo v těchto teplých dnech o druhé těžké utkání v řadě. K tomu si ještě poranil koleno Stryja, takže bylo jasné, že nemůžeme s domácími hrát hurá fotbal nahoru dolů," řekl trenér týmu Robert Schedling. Mladé Valcíře držel bezchybným výkonem brankář Šimeček, o góly vpředu se starali především již výše zmiňovaní útočníci Frýdku. 

Valcíři nakonec v boji o bronzový stupínek uspěli, ve Vítkovicích zvítězili 8:1. "Klukům patří velká pochvala. Výhra nad těžkým soupeřem těší o to víc, že jsme v sestavě měli čtyři hráče ještě přípravkového věku," dodal Schedling.

A právě náš trenér Petr Vokoun měl v tento den o radost víc, když se mu a jeho přítelkyni narodil syn Sebastian. Své blahopřání dalšímu malému fotbalistovi z Lipiny poslali i kluci z U12 (viz. foto).

MFK VÍTKOVICE U12 - MFK FRÝDEK-MÍSTEK U12  1:8 (1:2, 0:2, 0:4)
Branky:
29. Filipský - 2., 36., 60. a 82. Rašovský, 70. a 86. Foldyna, 8. Roman, 63. J. Míček. Rozhodčí: Štefek. ŽK: bez karet. Diváci: 40.
Vítkovice:
Keller, Kostka - Vykydal, Skála, Kysilko, Lánský, Graclík, Seman, Juřeník, Pavlík, Filipský, Baar, Zemánek, Dědík, Sedlák, Zástřešek. Trenér: Radek Halamíček.
Frýdek-Místek:
Šimeček - Grygar, Matula, Prepsl, Tománek, Hlavatík, Kabát, Vrobel, Stryja, Rašovský, Foldyna, Deingruber, Roman, J. Míček, Strack. Trenéři: Robert Schedling, Petr Vokoun a Ján Balko.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B