V dalším testu vyzveme v Sedlišti Havířov

F r ý d e k-M í s t e k - Havířov, to bude další zápasová prověrka před nadcházející sezónou MSFL. S týmem, který v uplynulé sezóně bojoval v divizi o postup se utkáme na hřišti v Sedlišti. Výkop utkání je naplánován na 10:30.

Pátý přípravný zápas nás zavede na hřiště do Sedliště, kde se střetneme s divizním MFK Havířov. Fotbal v Havířově se začal hrát již v roce 1922 jako ČSK Moravská Suchá. Novodobá historie v podobě MFK Havířov se začala psát v roce 2006 sloučením K Havířov a FK Slovan Havířov. Velmi úspěšnou éru zažili Havířovští na konci 80. let, kdy hráli druhou ligu a dokonce sahali po postupu do první ligy. Dařilo se také v Českém poháru. V ročníku 1985/86 se dostal Havířov až do semifinále, kde podlehl Dukle Praha, v roce 1991 pak do čtvrtfinále, ke mu vystavila stopku Sparta.

Aktuálně působí "nový MFK Havířov" již jedenáct let v Divizi E. Letos tak bude načínat dvanáctou sezónu. V té uplynulé byl Havířov jen krůček od postupu do MSFL. Nakonec skončil o bod za prvním Dolním Benešovem, naším soupeřem v nadcházející sezóně. Indiáni již také zahájili přípravu, a to turnajem ve slovenském Staškově, kde obsadili 3. místo. Jak je známo, Havířov vede jako hrající trenér Miroslav Matušovič, který má na svém kontě tři mistrovské tituly, jeden s Baníkem Ostrava a dva se Spartou Praha.

Přípravný zápas
sobota
14.7.2018
10:30 hod.
Facebook Twitter
MFK Frýdek-Místek MFK Havířov Sedliště


Svěřence trenéra Jana Žižky čeká pátý přípravný zápas. Po posledních utkáních se Zlínem a Tychym budou tentokrát Valcíři favority utkání. To ostatně zmínil i obránce Honza Hruška. „Čeká nás Havířov a tam jsme naopak oproti zápasům se Zlínem a Tychym favority, tedy tým, který by měl diktovat tempo,“ řekl směrem k duelu mladý bek. Frýdecký lodivod nebyl po prohře s polským týmem spokojený, věřme tedy, že po Havířovu bude mít opačné dojmy. Utkání bude určitě speciální pro testovaného útočníka Tomasze Gomolu, brankáře Ladislava Svatoše, ale také i pro obránce Daniela Bialka, kdy všichni tito hráči v nedalekém Havířově dříve působili.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B