Patrik Strnad: Kroměříž nás prověří

F r ý d e k-M í s t e k - Už v sobotu vstoupí Valcíři do nové sezóny. Na startu MSFL přivítáme v domácím prostředí ambiciózní tým Kroměříže. O nadcházejícím utkání jsme si povídali se záložníkem Patrikem Strnadem. Pokud nastoupí, bude to pro něj nejen debut za Lipinu, ale také v MSFL.

Je pro tebe Kroměříž v prvním kole přijatelným soupeřem, nebo by byl na rozjezd lepší papírově slabší tým?
Myslím si, že na start jsme si nemohli vybrat lepšího soupeře. Kroměříž nás může prověřit ve všech směrech, protože si drží kvalitu. Bude to těžký zápas. Doufám, že jsme dobře připraveni a zápas zvládneme.

Bude domácí prostředí výhodou nebo nás bude spíše svazovat?

Určitě je lepší, že hrajeme první zápas doma. Poslední přípraváky se nám doma hrálo dobře.

Jak hodnotíš sílu Kroměříže, řadíš ji, jako jednoho z favoritů na postup do 2. ligy?
Je těžké tipovat, kdo bude ve třetí lize favorit. Týmy jsou hodně vyrovnané. Soupiska Kroměříže má určitě zvučná jména a i jejich prostředí a zázemí má ambice na to hrát nahoře.

Očekáváš otevřený nebo spíše opatrný zápas?
Každý z fanoušků by uvítal otevřený fotbal, kde by padalo hodně gólů, samozřejmě s dobrý koncem pro Lipinu. (s úsměvem) Bude to první zápas, oba týmy budou chtít uspět, proto si také myslím, že ze začátku to bude opatrné.

V kádru Kroměříže je obávaný kanonýr Silný. Bereš ho jako největší zbraň soupeře?
Silný dal hodně branek, určitě to může být jejich velká zbraň. Doufám, že naše obrana si s ním i celou Kroměříží poradí a udržíme čisté konto.

Jaká je nálada v kabině před prvním mistrovských utkáním?
Každý z kluků se určitě těší. Měli bychom být jako kolektiv připraveni. Nálada je super, tak snad zůstane i po zápase s Kroměříží

Jak se se cítíš osobně ty, před prvním mistrovským utkáním?
Cítím po přípravě připravený. Bude to můj první mistrák za Lipinu a vlastně i debut v MSFL. Jsem sám na to zvědavý.

V prvním domácím utkání by určitě byla velkou pomocí podpora fanoušků. Co bys jim vzkázal?
Každému hráči pomůže, když je na stadionu hodně fanoušků. Hraje se pak úplně jinak. Byl jsem se ve Frýdku-Místku na pár zápasů ve druhé lize podívat a byl jsem hodně překvapený. Lidé tu umí udělat skvělou kulisu. Bylo by super, kdyby i na nás tuto sezónu chodili ve velkém počtu. Určitě se budeme snažit hrát pohledný fotbal a makat na maximum.