Mrozek: Nic lepšího jsem si nemohl přát

F r ý d e k-M í s t e k - Valcíři zvítězili v prvním kole MSFL nad Kroměříží 1:0. Velkou měrou k tomu přispěl i brankář Richard Mrozek, který několikrát náš tým vydatně podržel. Debut v MSFL se mu vydařil náramně, i proto byl "terčem" pro rozhovor.

Jak pomůže tato výhra, řekl bych veřejností podceňovaného týmu?
Ukázali jsme, že můžeme hrát i se silným týmem. Určitě nám výhra pomůže v psychice, odbojované vítězství v horkém počasí. Výborné tři body.

Pro tebe to byl debut v MSFL a zvládl si jej fantasticky...
Nevím, jestli fantasticky. Snažil jsem se klukům pomoci. Pár chyb, na kterých se pokusím zapracovat, bych určitě našel. Ale nic lepšího než vychytané čisté konto a výhru jsem si nemohl přát.

Předvedl si několik dobrých zákroků, který byl pro tebe nejtěžší?
Pro mě byl asi nejtěžší zákrok na konci první půle, kdy se mě snažil přehodit Tomáš Okleštěk. To bylo hodně složité, byl jsem vysoko z brány. Udělal to hodně chytře.

V závěru přišla trochu krizová chvíle, kdy sis šel pro míč a srazil se s Honzou Farským a brána zůstala chvíli prázdná....
Sehráváme se. S Farym hraju v podstatě první zápas. Musíme vypilovat komunikaci. Nezařval jsem si, nečekal jsem, že po míči půjde i on. Ztroskotalo to na komunikaci, moje chyba.

Jinak to ale fungovalo skvěle, pokud jsi náhodou nemohl být v bráně, spoluhráči se mínili doslova přetrhnout, aby míči zabránili v cestě do sítě...
Řekli jsme si, že když to nepůjde fotbalově, tak to budeme muset odjezdit jeden za druhého. Musím pochválit v jedné situaci Fituse (Petr Literák pozn. red.), že mě zastoupil, vykopl míč z brankové čáry. A v té druhé situaci tam byli taky tři naši kluci, naštěstí se hráč Kroměříže ukopl a šlo to mimo bránu.

Někteří hráči nemohli nastoupit kvůli řešení administrativních náležitostí. Jak moc velká to byla komplikace? Nebo jste se už na tuto variantu v tréninku připravovali?
Dozvěděli jsme se to v pátek, kdo může hrát a kdo nemůže. Trenér už asi věděl, kdo bude k dispozici. Takže nějaké herní situace jsme si ukázali. I bez kluků, kteří chyběli, jsme dokázali vyhrát.

Jak jsi viděl utkání v globálu? Z počátku jsme s Kroměříží drželi krok, poté si soupeř vypracoval větší poziční převahu...
Věděli jsme, že je Kroměříž silná na míči. Snažili jsme se hrát v bloku, posouvat se. Soupeř byl na míči určitě lepší, měl i více šancí, byli jsme i trochu šťastnějším týmem.