Vojvodík o soustředění U19: Tým chválím!

F r ý d e k-M í s t e k - Na přelomu července a srpna absolvovali starší dorostenci soustředění v Hutisku-Solanci. Intenzivní týdenní přípravu jsme hodnotili s trenérem Romanem Vojvodíkem. Už dopředu můžeme prozradit, že si práci týmu i zázemí chválil. K dispozici měl i trenérský štáb v podobě Radomíra Diana, Lukáše Čerňáka a šéftrenéra brankářů mládeže Josefa Hanzálka.

Jak jste spokojený se soustředěním? S tréninkovým přístupem i přístupem hráčů celkově?
Soustředění proběhlo na Eurohotelu u pana Koláčka na Hutisku Solanec, kde jsme měli skvělé podmínky k trénování a bylo o nás dobře postaráno i po celou dobu soustředění. Na druhou část otázky musím říct, že jsem byl mile překvapen. Tým je neuvěřitelně pracovitý a hltá tréninkové dávky přesně tak, jak si představujeme. Regenerace byla vzhledem k tomu, že jsme byli ubytování v areálu koupaliště maximální a díky ní si myslím, že kluci zvládali dávky mnohem lépe. Také chování mimo tréninkovou část byla velice dobrá a kluci od nás sklidili na konci soustředění opravdu pochvalu.

Jaká byla náplň tréninků? Byla zaměřena spíše na herní část nebo to byl takový mix?
Myslím, že se nelišíme od jiných klubů. K fotbalu patří i jiné metody než herní, ale samozřejmě převládají ty herní tréninky. Nejsem zastáncem nějakého nesmyslného běhání, které nic hráčům nepřinese. Je jednoduché se postavit se stopky na ovál a měřit čas. Touhle cestou my v žádném případě nechceme jít.

Jak zmiňujete, veškeré tréninky probíhaly s míčem, byly velmi intenzivní, měly spád. Neběhalo se nikde v lesích. Čítám, že hráči, byť byly tréninky náročné, tento způsob kvitovali?
Všechny tréninky u nás probíhají v maximální intenzitě a z 80% jsou všechny s míčem. Tím, že chceme hrát trochu jiný fotbal než kluci byli zvyklí, tak se přiznám, že hráči někdy ještě bojují s tím co chceme, ale dělají velký pokrok a věřím, že budeme nachystaní na mistrovská utkání.

Velkým "protivníkem" bylo horko...
Co se týče horka, tak tím, že jsme byli trošku ve vyšší nadmořské výšce, tak se to zvládnout dalo.

Co byste řekl k zázemí? Velkou výhodou nejen kvůli horku, ale především pro regeneraci, byl velký bazén...
Zázemí parádní. Jak už jsem uváděl, regenerace byla vzhledem k tomu, že jsme byli ubytování v areálu koupaliště maximální a díky ní si myslím, že kluci zvládali dávky mnohem lépe.

Tým se buduje nově, je tam mnoho nových hráčů. Bylo soustředění dobré i v tom, že se parta ještě více utužila?
Takové soustředění vždy stmelí kolektiv. Noví hráči lépe zapadnou a vytvoří se parta.

Do prvního mistrovského utkání pár dní ještě zbývá, ale co vám soustředění ukázalo směrem ke startu sezóny?
Vlezli jsme klukům do hlav a změnili trošku myšlení. Chceme pracovat jako tým celkově a to znamená včetně realizačního týmu. Co ukáže sezóna nevím, ale my půjdeme svou cestou a věříme, že budeme odměněni za pracovitost a píli.

Opékání špekáčků na závěr soustředění bylo za odměnu?
Za odměnu? Nóó kluci si museli opéct špekáčky sami a bylo veselé pozorovat, jak se s tím někteří perou. Taková akce vždy ještě více stmelí kolektiv. Na závěr ještě musím poděkovat celému realizačnímu týmu za skvělou práci po celu dobu soustředění.
 

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek