FC Velké Meziříčí - FK Frýdek-Místek 2:2

V e l k é M e z i ř í č í - Ve 2. kole MSFL jsme zavítali na půdu druhého celku loňského ročníku - Velkého Meziříčí. A po prví půli to s Valcíři nevypadalo dobře, nicméně ve druhém dějství se nám povedlo zásluhou Bialka a Varadiho skóre otočit a tři body měli na dosah. Domácím se však nakonec povedlo v poslední minutě srovnat.
2.kolo (10.8.2018) | Velké Meziříčí
FC Velké Meziříčí - FK Frýdek-Místek
2:2


Komentář

Trenér Žižka i tentokrát postrádal trio Gomola, Dendis, Tobiáš a také zraněného Střižíka. V základní sestavě udělal oproti Kroměříži pouze jednu změnu. Místo Veličky nastoupil od začátku Mrkvička. Domácí začali velkým tlakem a už krátce po rozehrání musel prudkou jedovku vyrážet nad bránu Mrozek. Následně měl možnost i Komínek, centr na zadní tyč ale do brány neusměrnil.

S úvodním náporem Velmezu jsme se poprali a kontrovali ze standardní situace. Ve 12. minutě Literák hlavou jen těsně minul bránu. Přesto měli domácí poziční převahu a my si mnohdy museli počínat nedovolenými zákroky. Pokud jsme zahrozili, bylo to opět ze standardky. K přímému kopu se postavil ve 24. minutě Patrik Strnad a Krubu v bráně pořádně protáhl. Blízko vedení mohli být i domácí. Ve 27. minutě rozehráli roh a po rozehrávce nakrátko zamířil míč přímo na hlavu Komínkovi. Ten jakoby se situace zalekl a zakončil krkolomně a nepřesně.

Mrozek dlouho trápil hráče domácích, reflexivně zneškodnil i pokus ze 32. minuty. Velké Meziříčí se dočkalo až z pokutového kopu, který proměnil Petr Dolejš. Do kabin jsme tak šli s jednogólovým mankem.

To však bylo rychle smazáno. Jak jsme zmiňovali v první půli, ze standardek jsme byli hodně nebezpeční a v 50. minutě se to potvrdilo. Daniel Bialek hlavou srovnal a přitom to s ním v závěru první půle nevypadalo po střetu s domácím brankářem příliš dobře. Domácí nicméně mohli rychle kontrovat. Šuta ale v obrovské šanci přestřelil bránu.

Poté se hra odehrávala bez výraznějších šancí a byla na obě strany poměrně vyrovnaná. To se změnilo v 80. minutě. Opět byla v hlavní roli standardní situace, a také Adam Varadi. Který hlavičkoval na přední tyči přesně. Domácí byli jako opaření, nicméně vrhli veškeré síly dopředu. Dočkali se na poslední chvíli. V 90. minutě se prosadil David Komínek. A ano, bylo to ze standardní situace.

Ohlasy trenérů

Libor Smejkal (trenér Velkého Meziříčí): Dnes domácí viděli dva různé poločasy, v první půli jsme hráli to, co jsme si před utkáním stanovili, byli jsme důraznější a více na míči. Je škoda, že jsme z našich šancí nějakou neproměnili, mohlo být o výsledku utkání rozhodnuto. Ve druhé půli jsme nepochopitelně pustili soupeře do zápasu, který ze standardek potrestal naše chyby. Nakonec se nám podařilo v poslední chvíli vyrovnat. V podstatě se dá souhlasit se slovy samotného trenéra Frýdku-Místku, že mají hodně nezkušený tým a spíše se budou chtít stabilizovat ve třetí lize. Podle mého však nejpozději za rok či dva opět půjdou zpátky do druhé ligy.



Jan Žižka (trenér Frýdku-Místku): V první půli to vypadalo, jako kdybychom byli ještě v autobuse. Byli jsme bojácní, všude pozdě. Po důraznější promluvě o přestávce jsme výkon zlepšili. Myslím, že jsme zaslouženě skóre otočili. A že jsem dostali gól v 90. minutě? Musíme být pokorní, jeli jsme si do Velmezu pro nějaké body, bod máme. V první půli jsme mohli také dostat čtyři góly a mohlo být po fotbale.