Trenér Žižka po Velmezu: Buďme pokorní

V e l k é-M e z i ř í č í - V první půli sice ve Velkém Meziříčí prohrávali, v druhé ale sahali do poslední minuty svěřenci trenéra Jana Žižky po třech bodech. Nakonec z toho byla remíza 2:2. Lodivod Valcířů ale navzdory vyrovnání soupeře na poslední chvíli nespokojený nebyl. Jak v rozhovoru zmínil, buďme pokorní.

Trenére, jak byste utkání a nakonec remízu proti Velkému Meziříčí zhodnotil?
V první půli to vypadalo, jako kdybychom byli ještě v autobuse. Byli jsme bojácní, všude pozdě. Po důraznější promluvě o přestávce jsme výkon zlepšili. Myslím, že jsme zaslouženě otočili. A že jsme dostali gól v 90. minutě? Musíme být pokorní, jeli jsme si do Velmezu pro nějaké body, bod máme. V první půli jsme mohli také dostat čtyři góly a mohlo být po fotbale. Bod bereme a jedeme dále.

Hodně se nám dařily standardní situace, prakticky každá byla nebezpečná a nakonec jsme z nich vstřelili dva góly...
V pátek jsme to trénovali. A když to řeknu s úsměvem, trénovali jsme to tak, že se nám vůbec nedařilo a v zápase jsme je kopali perfektně. Takže spokojenost.

Po dvou utkáních s favority MSFL čtyři body, takže spokojenost, i navzdory vyrovnání Velmezu v 90. minutě?
Buďme pokorní. Máme bod z hřiště soupeře. Dali jsme venku dvě branky. Samozřejmě mrzí to, ale jak jsem zmiňoval, mohli jsme v první půli dostat čtyři branky a mohlo být po fotbale.

Chystali jste se nějak speciálně na Petra Dolejše například v podobě osobní obrany?
Nehráli jsme osobku na nikoho, snažili jsme se to přebírat, vykřižovat. Je vidět, že Petr Dolejš je pan fotbalista. Je jen škoda, že hraje třetí ligu. Takoví fotbalisté by měli běhat ve vyšších ligách.

Oproti úvodnímu utkání s Kroměříži jste v základní sestavě udělal jednu změnu. Místo Bohdana Veličky nastoupil Adama Mrkvička...
Chtěl jsem do středu hřiště dát dva defenzivnější hráče. Bohdana to táhne více dopředu a chtěl jsem Smékyho (Radek Smékal), aby se posunul více k Varimu (Adam Varadi pozn. red.). V první půli to sice drhlo, v té druhé už to bylo podle mých představ.

Připadá mi z dvou odehraných utkání, že těžkosti, které tým provázejí od úvodu přípravy, jej posilují...
Tak. Já vždy říkám, co tě nezabije, to tě posílí. Stmeluje nás to. I když tady kluci nebyli (Dendis, Gomola, Tobiáš pozn. red.), tak pracují jako profíci, trénují. Mrzí mě, že tu nemohou být s námi, ale to je fotbal, to musí vyřešit někdo jiný. Kluky musím hlavně za druhý poločas pochválit. Řekl bych, spravedlivá remíza.