Z pohledu vedení byla v mládeži velmi úspěšná sezona

Tři první místa vedení MFK Frýdek-Místek z.s. potěšila.

Zatímco druholigoví A muži již tvrdě dřou v přípravě na novou sezonu, naši mládežníci si plně užívají zaslouženého volna. První tréninky jim totiž započnou až v průběhu července.

Loňská sezona by se z pohledu mladých Valcířů dala označit za velmi úspěšnou. Devatenáctce se podařil splnit předsezonní cíl, čímž byl postup do Celostátní dorostenecké ligy. Prvenství ve svých soutěží dále zaznamenali naši nejmladší žáci v kategoriích U13 a U12.

„Za sebe bych chtěl poděkovat celému týmu trenérů, správcům, fyzioterapeutovi Martinu Rojíčkovi, masérům a lékaři Honzovi Kolečkářovi. Tihle všichni odvedli skvělou práci a mají lví podíl na sportovní výchově lipinských fotbalistů, kteří dosáhli nebo dosahovali skvělých výsledků. Rovněž bych chtěl poděkovat obětavým rodičům a ostatním nadšencům našeho klubu. Je nesmírně cenné a potěšující, že jsme v právě skončené sezoně opět pozvedli úroveň frýdecko-místecké práce s dětmi a mládeží o další stupeň. Reprezentace města v podání našich hráčů pod vedením jednotlivých trenérů a vedoucích družstev pak jednoznačně vygradovala prvními místy v soutěži U13 a U12. Nad to prim dorostu U19 posouvá celou kategorii do první ligy. Tohoto úspěchu jsme dosáhli i přesto, že někteří hráči náš klub opustili bez našeho vědomí. O to více bych chtěl poděkovat klukům, skutečným Valcířům a rodičům, kteří nepodlehli fantazii agentů,“ zdůraznil Radim Mamula, generální ředitel klubu.

„Samozřejmě děkujeme také za podporu ze strany města a jeho celého vedení v čele s panem primátorem. Nejde jen o poděkování za podporu hmotnou, ale také otevřenost ke komunikaci. Totožnou radost nám udělali také všichni partneři, ať už FAČR, MŠMT a Moravskoslezský kraj. Bez jejich podpory a programů by udržení významu sportu pro nás všechny nebylo možné. Na závěr pak přeji všem krásné léto, dětem pohodové prázdniny, které se nezadržitelně blíží,“ dodal Mamula.