Dvanáctka si soustředění užila

Nejmladší žáci MFK Frýdek-Místek (U12) mají za sebou letní soustředění, které proběhlo ve frýdeckých Stovkách.

"I když naše soustředění trvalo pouhé tři dny, stihli jsme opravdu spoustu věcí," řekl hlavní trenér naší nejmladší žákovské kateogorie Martin Rojíček. 

Kromě tří tréninků a dvou přípravných utkání (s FC Hlučín 6:1, a s MFK Skalica 6:2) si kluci zvolili kapitána družstva, vymysleli si nový předzápasový pokřik, v pátek odehráli bowlingový turnaj a v sobotu jim jako překvapení připravili trenéři noční pochod (od 20.30 do 22.30 h), který proběhl ve Frýdeckém lese. 

"Hráči při něm plnili nejrůznější úkoly. Část trasy museli projít ve dvojicích nebo trojicích, dále měli připravený pochod těžkým nepřístupným terénem, nebo pomocí lana se spouštěli do sedm metrů hluboké rokle a závěrečných 500 m pochodu se chlapci brodili potokem. Celý pochod a všechny úkoly probíhaly za naprosté tmy, jen za pomoci baterek a čelovek. I proto musíme všech 23 hráčů za tento náročný pochod pochválit, zvládli jej totiž na výbornou," zdůraznil trenér Martin Rojíček.  

Trenéři U12 pak zhodnotili celé soustředění takto: "Musíme pochválit hráče za disciplínu a přístup nejen k tréninkům a zápasům, ale hlavně jakým způsobem zvládli noční pochod, kde prokázali odvahu, vytrvalost a vzájemnou součinnost v náročných podmínkách. Chlapci tak zažili dobrodružství, na které budou dlouho vzpomínat, a které dnešní mládež zažije už asi jen zřídka," shodli se trenéři týmu.