Žižka před pohárem: Bude to prestižní

F r ý d e k-M í s t ek - Anglický týden liga, pohár, liga bude mít v jeho prostředku prestižní náboj. V 1. kole MOL Cupu nás totiž ve středu čeká derby na půdě divizního Frýdlantu. Prestižní to bude duel to bude nejen pro hráče, ale i pro trenéra Valcířů Jana Žižku, který je odchovancem právě Frýdlantem.

Trenére, ve středu nás čeká vyhecované pohárové utkání na půdě Frýdlantu nad Ostravicí...
Jestli to bude někdo hecovat, to nevím, každopádně to bude prestižní utkání, na které se těšíme. Jdeme zápas od zápasu, budeme se na na pohár připravovat jako na ligové utkání.

Vy sám, jste frýdlantským odchovancem, jak moc speciální to pro vás bude utkání?
Člověk to v sobě vnitřně má, že jsem vyrůstal ve Frýdlantu, jsem Frýdlanťan. Emoce tam jsou. Na utkání se těším. Věřím, že se na to připravím tak, abychom byli úspěšní.

Může hrát nějakou roli únava při užším kádru?
Nemůže hrát. Je teprve začátek soutěže, vše je to o hlavách. Kluci mají natrénováno. 


1. kolo MOL Cup
    sobota    
15.8.2018
17:00 hod.
Facebook Twitter
1.BFK Frýdlant nad Ostravicí MFK Frýdek-Místek Stadion U Hřiště, Frýdlant nad Ostravicí  

ZÁPAS NA "OSTŘÍ" NOŽE?

Psal se květen 2015 a 1.BFK Frýdlant nad Ostravicí se vrátil po jednadvaceti letech do Moravskoslezské divize a v ní se za tři roky pevně zabydlel. Od bojů o záchranu v první sezóně až po místo osmé v sezóně uplynulé. Frýdlant je úzce spojený s Frýdkem-Místkem a naopak. Řada hráčů v současných kádrech je totiž svázaná s oběma kluby. Odchovancem frýdlantského fotbalu je například kapitán Valcířů Petr Literák, stejně jako současný trenér Jan Žižka. Nedávno ve Frýdlantu působili Bohdan Velička a Daniel Bialek. V létě právě z 1.BFK přestoupil do Frýdku-Místku obránce Michal Střížík, který sice je zapojený v tréninku, do ostrého utkání ale ještě nastoupit nemůže.

Frýdlant se o 1. kola MOL Cupu musel prokousat přes předkolo. To zvládli svěřenci trenéra Šrámka na jedničku a Vsetín porazili 2:0. Se stejným soupeřem si poradil Frýdlant i ve 2. kole divizní soutěže a k remíze z prvního kola pro Kozlovicím si připsal první tři body. Náš sobotní soupeř se opírá o čtveřici hráčů s prvoligovými zkušenostmi - Svatonský, Soukup, Staněk a v neposlední řadě Wozniak.

POKYNY POŘADATELŮ

Hostující sektor bude vymezen vedle hlavní tribuny směrem k časomíře. Pořadatelé však nebudou nijak omezovat pohyb fanoušků MFK Frýdek-Místek. Doporučujeme všem divákům, aby se na stadion dostavili v dostatečném časovém předstihu, a to i vzhledem k dopravním omezením na ulici Hlavní. Rovněž upozorňujeme, že počet parkovacích míst u Haly Sport je omezen, využít můžete také parkoviště u koupaliště nebo naproti restaurace Harcovna, obě se nacházejí cca 150 m od fotbalového hřiště. Vstup na stadion bude z boční strany od sídliště ul. Harcovská a k dispozici budou dvě pokladny. Posíleno bude i občerstvení, kdy se kromě klasické nabídky restaurace Sport a občerstvení v tzv. „Valašské boudě“ bude ve spolupráci s hlavním sponzorem zápasu Beskydský pivovárek čepovat pivo u dalšího stánku. Vstupné na zápas je ve stejné výši jako na mistrovský zápas. Dospělí 35 korun, důchodci 25 Kč, ženy a děti mají vstup zdarma.