1. BFK Frýdlant n. O. - FK Frýdek-Místek 0:1

F r ý d e k-M í s t e k - Bitva jako řemen, skvělá atmosféra. To slibovalo pohárové utkání ve Frýdlantu. Očekávané derby nabídlo velké drama, byť bylo chudé na góly, zatímco na karty pro změnu bohaté. Branek se dočkali ochozy až v penaltovém rozstřelu, který musel rozhodnout o postupujícím. V něm se do rolí hrdinů pasovali brankář Ríša Mrozek a Honza Ciesarík.
(15.8.2018) | Frýdlant n. O.
1. BFK Frýdlant n. O. - FK Frýdek-Místek
0:1


Komentář

Trenér Žižka udělal oproti pátečnímu zápasu ve Velkém Meziříčí jednu změnu. Místo Farského nastoupil Velička, přičemž Hruška se stáhl na pravého beka. Ve skvělé atmosféře se do první šance dostali Valcíři. Smékal postupoval na bránu z levé strany, gólman Prepsl však jeho pokud dokázal vytěsnit. Domácí kontrovali nepříjemný centrem, který však leteckým zákrokem vyboxoval brankář Mrozek.

Další minuty příliš zajímavého nenabídly, žádný z týmu se nedokázal propracovat do nějaké větší šance. Jediným vrduchem tak byla žlutá pro Bialka. Marně jsme se snažili vypracovat nějakou převahu a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu. Až v závěru se musel zapotit i Mrozek, který vyrážel střelu Dvořáka.

Ve druhém dějství už jsme měli o trochu více ze hry, nicméně výsledek byl stejný, skóre se neměnilo. Velička i Hruška poslali své pokusy mimo. Adam Varadi v jedné situaci sice dobře prodlužoval na zadní tyč, nicméně nikdo ji nezavíral, a tak se mohlo blýskat na druhé straně. Super šanci Wozniaka po rohovém kopu ale reflexivně zneškodnil Mrozek a potvrdil, že forma mu rozhodně nechybí. Vypjaté utkání pak trochu odlehčil zajíc, který se zatoulal na hřiště a na chvíli strhl pozornost na sebe.

V prodloužení už se hrál daleko otevřenější fotbal a šance se střídaly na obou stranách. Hned v jeho úvodu jsme se mohli prosadit, nicméně nebylo nám přáno. Na druhé straně chybělo Kučerovu pasu před bránu jen málo, aby jej někdo doťukl do sítě. Posléze na obou stranách excelovali gólman. Proti Varadimu Prepsl, o chvíli později musel svůj um ukazovat opět i Mrozek. Situace se pak zkomplikovala, když v závěru prvního prodloužení inkasoval druhou žlutou Mrkvička a dohrávali jsme tak v oslabení.

O osudu utkání a postupu do dalšího kola nakonec musely rozhodovat pokutové kopy. V nich byl hrdinou Mrozek, který chytil dvě penalty a samozřejmě také Honza Ciesarík, který dal razítko na postup. 

Ohlasy trenérů

Martin Šrámek (Frýdlant): Co jsem tu, tak jsem potřetí za sebou vypadli v penaltovém rozstřelu. Tentokrát jsme byli nejblíže, stačilo proměnit jednu penaltu. Nebylo nám přáno. Ke konci utkání jsme měli dobré šance. Kučerova možnost šla kousek vedle. Wozniaka vychytal fantastický brankář Frýdku-Místku. Musím ale říct, že i Frýdek měl řadu možností. Šlo však poznat, že jsme hráli v neděli odpoledne a soupeř v pátek. Doufám, že se lidem utkání líbilo. Přišlo jich hodně, atmosféra byla perfektní.



Jan Žižka (Frýdek-Místek): Postoupili jsme, takže jsme spokojení. Myslím, že diváci viděli kvalitní utkání. Pokutové kopy, to už je loterie. Podržel nás brankář Mrozek, ale i my jsme měli šance. Myslím, že jsme byli na míči o něco silnější, ale některé finální a předfinální fáze jsme nedotáhli do konce.


Fotogalerie