FK Frýdek-Místek - MFK Vítkovice 1:1

V přípravném utkání jsme s Vítkovicemi v domácím prostředí remizovali 1:1.
přát. (24.6.2017) | Stovky
FK Frýdek-Místek - MFK Vítkovice
1:1


Komentář

V dalším přípravném utkání se na Stovkách střetli Valcíři s nedalekými Vítkovicemi. Oba týmy si vyzkoušeli několik nových hráčů. V lipinském dresu se objevil v brance Patrik Gabriš, ve stoperské dvojici pak Martin Vojtěšek, v záloze Adam Ondráček a v útoku Fofamah Shaka. Dalším hráčem v základní sestavě byl i odchovanec Lipiny Honza Farský, který byl poslední ročník ligy na hostování v Opavě. Do druhého poločasu pak naskočili naši mladí hráči, kteří v minulé sezoně vybojovali postup do 1. dorostenecké ligy, Raymundo Hamšík, Michal Fukala, Radomil Kublák, Bohdan Velička a také Dan Bialek, který strávil jaro na hostování ve Frýdlantu nad Ostravicí.

Lipinští hráči byli na začátku utkání aktivnější a již v sedmé minutě vypálil z otočky Shaka těsně vedle levého horního rohu Nemravovy branky. Ve 14. minutě unikl Slaninka do rychlého útoku, přihrál Šumskému a jeho střela těsně minula tyč. Ve 22. minutě se osmělili i hosté, ale Mrázkovu přihrávku do vápna Pavelka minul. Ve 33. minutě byl při rohovém kopu Valcířů sražen náš hráč v pokutovém území a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. Míč si vzal Šumský a poslal brankáře k pravé tyči a míč suverénně k levé – 1:0! Ve 40. minutě Mrázek z malého vápna těsně minul naši branku. A pak přišla 45. minuta a roh hostí, střet hráčů ve vápně posoudil rozhodčí jako faul a odpískal penaltu pro Vítkovice, kterou proměnil Mrázek. Poločas tedy 1:1.

Do druhé části poslalo trenérské duo Lipiny Čech – Venglarčík místo Literárka Hamšíka a Willwébera nahradil Michal Fukala. V 50. minutě se zaskvěl brankář Gabriš, když nejdříve vyrazil ránu Bzirského z hranice velkého vápna a následně reflexivně zasáhl proti dorážce Kučery z bezprostřední blízkosti! V 62. minutě vychytal tutovku Shaky po přesné přihrávce Šumského hostující gólman. A v 69. minutě opět agilní Shaka vypálil zpoza vápna, ale fantastickou ránu ještě lépe zlikvidoval brankář Vítkovic. Na hřiště se dostávají další mladí hráči, Kublák, Velička a Bialek, kteří tak mohou ukázat svou kvalitu. V 75. minutě střílel z úhlu do boční sítě Kovařík. Hra byla poznamenána vysokou teplotou, ale hráči přesto předváděli velmi hezké a rychlé akce, nehrála se prostě „prachsprostá kopaná“, ale velice slušný fotbal na začátku sezóny. Téměř u všech akcí domácích byl špílmachr Valcířů Nikolas Šumský. Tak si jej pamatujeme z podzimní části uplynulé sezóny! V 90. minutě to byl právě on, který mohl strhnout vedení na stranu domácích, ale jeho střela jen těsně minula brankovou konstrukci vítkovických! A málem tu bylo otřepané nedáš – dostaneš! Z protiútoku se objevil sám před Gabrišem kanonýr hostí Kovařík, ale na domácího gólmana opět nevyzrál! Parádní zákrok! A tak rozhodčí ukončil toto přípravné utkání hvizdem za nerozhodného stavu 1:1, kdy obě branky padly v prvním poločase z penalt.

Ohlasy trenérů

Peter Venglarčík (trenér Frýdku-Místku):Zápas nám ukázal mnoho pozitivních, ale i negativních věcí. Stále jsme ve fázi začátku letní přípravy, kdy nás postihla masivní obměna kádru. I proto jsme do utkání nasadili hráče, kteří jsou u nás na zkoušce. Výkon některých nás potěšil, u některých naopak zklamal.



Lubomír Adler (trenér Vítkovic):Celkově bych hodnotil zápas jako průměrný. Z naší strany bych dokonce řekl, že to bylo v úvodních dvaceti minutách dokonce až vlažné, ale celkově to bylo klasické první přípravné utkání. Do hry jsme zapojili všechny fotbalisty, kteří se u nás ucházejí o angažmá, a myslím, že nám duel ve Frýdku pár věcí ukázal. Odteď už budeme po hráčích vyžadovat větší odvahu, protože po téhle stránce jsme na hřišti mírně tápali.