V sobotu hostíme Vrchovinu

F r ý d e k-M í s t e k - Anglický týden zakončí Valcíři sobotním domácím zápasem. V rámci 3. kola MSFL přivítáme tým SFK Vrchovina. Proti celku z Nového Města na Moravě se budeme snažit navázat na úspěšný vstup do sezóny. Utkání startuje v 17:00.

Uplynulá sezóna znamenala pro klub z Nového Města na Moravě historický úspěch. Vrchovina totiž po odstoupení Tišnova ovládla divizní soutěž a slavila postup do MSFL. Svěřenci trenéra Zemana mají jasný cíl, udržet příslušnost ve třetí lize i proti další sezónu. V úvodním kole, a ve své premiéře na domácí půdě, prohrál klub z Vysočiny s Uničovem těsně 1:2, přičemž od 20. minuty vedl zásluhou Chalupy. Na první bod si tak musela Vrchovina počkat až do dalšího kola, kdy v druhém utkání doma v řadě ulovila bod za remízu 2:2 s Rýmařovem. Hrdinou zápasu se stal Tomáš Duba, který vstřelil obě branky.

Stejně jako Valcíři sehrál náš sobotní soupeř uprostřed týdne utkání v rámci 1. kola MOL Cupu. A Vrchovina proti sobě měla silného konkurenta. Druholigové Jihlavě podlehla 1:3. „Špatný vstup do zápasu určil další jeho vývoj. Jihlava je momentálně ve výborné formě, na druhou stranu jsme byli důstojným soupeřem, i když zůstalo jen u snahy,“ komentoval utkání trenér Zeman na klubovém webu.


3. kolo Fortuna MSFL
sobota
18.8.2018
17:00 hod.
Facebook Twitter
MFK Frýdek-Místek SFK Vrchovina Stovky, Frýdek-Místek

Lipina zažívá solidní vstup do sezóny. Po dvou kolech MSFL se silnými soupeři má na svém kontě čtyři body a proti Vrchovině bude v sobotu zastávat roli favorita, i když obránce Frýdku Honza Ciesarík to nevidí tak jednoznačně. Neřekl bych, že jsme úplně favorit, každý soupeř je jiný a může předvést jakýkoliv výkon. Záleží na nás, jak budeme hrát. Může to být úplně naopak. Musíme jít do utkání především s maximálním nasazením,“ uvedl hráč, který rozhodl středeční pohárový duel s Frýdlantem.

Svěřenci trenéra Žižky odehráli ve středu maximální porci minut, že by únava měla hrát v sobotu roli však odmítá. Kluci budou mít ve čtvrtek regeneraci, kterou máme na špičkové úrovni. V tomhle problém nevidím. Říkám to pořád, kluci mají natrénováno. Že se hraje takhle...V Anglii hrají sedmdesát utkání za sezónu, my se nemůžeme vymlouvat, když jich budeme hrát třicet,“ uvedl lodivod Valcířů. Ten bude v neděli postrádat vykartovaného Adama Mrkvičku, naopak už bude k dispozici Michal Střižík. Stále však bude operovat s úzkým kádrem.

POSLEDNÍ UTKÁNÍ SOUPEŘE

SFK Vrchovina - FC Jiskra Rýmařov 2:2 (1:2)
Branky: 25. a 82. Duba – 34. Kolísek, 45. Navrátil Rozhodčí: Richtár - Macrineanu, Běhal ŽK: Dydowicz, Tilkeridis
Vrchovina: P. Šmída - Chalupa, Košík, Smetana, Vícha - Ošmera (68. Dočekal), Michal (c), Zbytovský, K. Skalník - M. Skalník (85. Duda), Duba.
Rýmařov: Baroš - Harazin, Navrátil (86. Tilkeridis), J. Furik, Dydowicz, M. Furik, György, Kocúr, Šupák (90.+3. Hleba), Ondruška (90.+2. Horák), Kolísek.

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek