SK Hanácká Slavia Kroměříž - FK Frýdek-Místek 1:3

K r o m ě ř í ž - Na druhý pokus už to staršímu dorostu vyšlo. Ve druhém venkovním utkání v řadě dokázali Valcíři porazit Kroměříž. Soupeř sice dotáhl naše těsné vedení z první půle, nicméně dva góly v závěru utkání přisoudily tři bod nám.
3.kolo (18.8.2018) | Kroměříž
SK Hanácká Slavia Kroměříž - FK Frýdek-Místek
1:3


Komentář

Do Kroměříže vyrazil trenér Roman Vojvodík s úzkým kádrem, ovšem s odhodláním získat první výhru v sezóně. Ta se však nerodila vůbec lehce, na hlavním kroměřížském hřišti se v ostrém slunci odehrával velký boj. Žádný tým si v první půli nevypracoval nějakou větší převahu, rozhodovaly tak maličkosti, větší důraz, odhodlání a také standardní situace. Právě z ní se urodil jediný gól první půle. Ve 22. minutě tečoval rohový kop do sítě Luděk Maceček.

V dějství druhém už se přeci jen počet šancí zvýšil. Hned v úvodu mohl přidat pojistku na naše vedení Dudek, svůj nájezd však zakončil střelou vedle brány. Hned vzápětí se mohlo blýskat na druhé straně. Nejprve zasahoval Málek, poté poslal Navrátil centr z rohového kopu hlavou těsně vedle. Domácí rozhodně nepůsobili smířeni s těsným mankem a využívaly našich lehkovážností. V 69. minutě zůstal na zadní tyči nepokrytý Jakub Navrátil a měl dostatek času, aby hlavou zakončil pohodlně do protipohybu brankáře Málka.

V těchto chvílích jsme tahali za kratší konec. Do osudu utkání však zasáhlo povedené střídání a ještě jednou standardka. Do hry přišel Marek Bányácski a byť hned inkasoval žlutou kartu, o pár minut rozhodl hlavičkou o našem vítězství. Pojistku na první body v sezóně dal pak v 87. minutě proměněným pokutovým kopem Matyáš Blahuta.

Ohlasy trenérů

Karel Heinz (Kroměříž): Druhé mistrovské utkání bylo po fyzické stránce velmi náročné a bojovné. Soupeř přijel s jasnou taktikou, měl zabezpečenou obranu a vycházel do rychlých brejků a hrozil ze standardních situací. Bohužel to mu vyšlo. Za celé utkání ohrozil branku 4x a to vždy a pouze ze standardních situací, ovšem to stačilo a my 3x inkasovali. To, že jsme v poli hráli lépe a měli jsme na vítězství, je sice hezké, ale pokud si nepohlídáme tuto činnost jakou jsou rohy či přímáky, asi nemůžeme čekat, že budeme vyhrávat. Naši vyrovnávací branku vstřelil v 65. minutě po krásné přihrávce z křídelního prostoru od Sigmunda hlavou Navrátil a během dalších 10 minut jsme 2x mohli rozhodnout, ovšem v 85. minutě jsme obdrželi rozhodující branku na 1:2 a bylo po euforii. Nicméně jsem rád za výkon, snahu o kombinaci, pracovitost a přístup k utkání všech hráčů U19.



Roman Vojvodík (Frýdek-Místek): Kluci si opět v úmorném vedru hrábli na dno svých sil. Výhra se nerodila vůbec jednoduše. Domácí byli velice kvalitním soupeřem a my rozhodli utkání po třech standardních situacích. Tohle vítězství jsme moc potřebovali a vážíme si ho.


Fotogalerie