Mrkvička: Brzký gól dostal Rýmařov na koně

F r ý d e k-M í s t e k - V kádru A-týmu Valcířů najdeme tuto sezónu řadu mladíků. Jedním z nich je i Adam Mrkvička, který sbírá první zkušenosti s MSFL. S Adamem jsme si povídali o utkání s Rýmařovem, které pro nás bohužel znamenalo první prohru v sezóně. Řeč přišla i na blížící se pohárový duel s Opavou.

Adame, v Rýmařově jsme brzy inkasovali, co se tam přihodilo?
Je to velká škoda. Byla tam chyba ve středu hřiště. Celou dobu jsme si říkali, že musíme chytnout začátek, že musíme navázat na druhý poločas proti Vrchovině. Bohužel jsme zase zaspali.

Do Rýmařova jsme jeli s dobrou bilancí z úvodu sezóny, soupeři se naopak vstup do soutěže nepovedl. Nebylo tam i nějaké menší podcenění?
To si nemyslím, jdeme zápas od zápasu, bohužel jsme dostali brzy gól a neproměnili šance. Domácím se dařilo i kouskovat hru. Teď musíme soustředit na Opavu, a pak na Uničov.

V úvodních utkáních jsme byli hodně produktivní, to nám v Rýmařově hodně scházelo...
Škoda, že tam něco v první půli nespadlo, šance jsme měli dobré. Určitě by se to pak utkání vyvíjelo jinak. Možná bychom minimálně vyrovnali, nebo i skóre otočili.

V čem bylo utkání jiné, než v předchozích kláních?
V brzkém gólů domácích, kteří byli na koni, nedávali nám vůbec nic zadarmo.

Adam Varadi dostal v závěru utkání červenou kartu, to je velkým problém po další duel v poháru...
Vari nám bude proti Opavě chybět, je to jeden z našich nejzkušenějších hráčů. Musíme se s tím vypořádat i bez něho.

Jak ty si osobně užíváš první zápas v seniorské kategorie a rovnou ve třetí lize?
Je to super. Je to úplně něco jiného než v dorostu, jsem rád za každou šanci.

Červenou kartu z poháru proti Frýdlantu už si hodil za hlavu?
Hodně mě to mrzelo. Nastoupil jsem v základní sestavě a hned jsem z ní vypadl. V tomu utkání už mi docházely síly, byl jsem pozdě v souboji.

Byl jsi i proto překvapený, že ses objevil proti Rýmařovu v základní sestavě?
Překvapený jsme byl, zároveň také potěšený.

V úterý nás čeká domácí pohárový zápas proti Opavě. Bude zápas odlišný od těch, které jsme sehráli se soupeřem v druhé lize?
Prvoligový soupeř má vždy větší zvuk. Moc se na to těším. Vždy jsem chtěl hrát v domácím prostředí proti prvoligovému týmu. Přál bych si, aby přišlo hodně lidí a byla skvělá atmosféra.

Jakou máme šanci uspět?
Když se nebudeme dívat na to, že hrajeme proti prvoligovému týmu a hrát naši hru, bojovat, plnit pokyny trenéra, tak máme šanci uhrát dobrý výsledek.

Opavě se v lize nedaří, v poháru se tak jistě bude chtít nastartovat...
Opava je nyní pod velkým tlakem, bude se na nás chtít chytnout a odrazit se výhrou v poháru i k lepším výsledkům v lize. Bude to hodně těžké utkání.