Československý pohár U19 a U17 zná své vítěze

Jeden pohár putuje do Nitry, druhý pak do Plzně.

FC Viktoria Plzeň U17 – MŠK Žilina U17 4:1

V úterý 20. června hodinu před polednem rozehráli na stadionu Stovky ve Frýdku-Místku své finále Československého poháru hráči Viktorie Plzeň a MŠK Žilina v kategorii hráčů do sedmnácti let. Na skvěle připraveném trávníku a za neustále se zvyšující venkovní teploty se již ve druhé minutě ujali „domácí“ hráči Plzně vedení gólem Tomáše Kepla – 1:0. A Viktoria stále útočila, žilinští hráči spíše podnikali rychlé nebezpečné brejky. V 19. minutě už Viktorka vedla o dvě branky, když se trefil Ondřej Štursa a bylo to 2:0. Viktoriáni měli stálou převahu, kterou ve 35. minutě korunoval svou druhou brankou Ondřej Štursa – 3:0. Žilinští hráči po tomto gólu přidali a odměnou jim bylo snížení na 1:3 v poslední minutě první půle, branku vstřelil Adam Goljan. V druhé části hry si již Plzeňáci hlídali náskok. Žilinským hráčům se rozhodně nedá upřít snaha o zvrat, chvilkami byli i lepší, ale s přibývajícím časem i horkem se jim nedařilo vstřelit kontaktní branku a zdramatizovat utkání. Naopak v 70. minutě definitivně rozhodl Adam Kraml – 4:1. A tak po odpískání konce zápasu mohli zisk poháru oslavit hráči Viktorie Plzeň.

Branky: 5. Tomáš Kepl, 19. (PK) a 35. Ondřej Štursa, 70. David Kraml – 40. Adam Goljan. Rozhodčí: Julínek – Boček, Kotík. ŽK: Mišenko (Ž).

AC Sparta Praha U19 – FC Nitra U19 0:0 na penalty 1:4

Toto utkání nenabídlo žádné branky, i když nějaké gólovky vidět byly. Většinou je vyřešili oba brankáři, kteří předvedli velmi dobré výkony. Hrálo se za úporného vedra a na konci utkání bylo vidět, že toho všichni hráči mají plné zuby. Zápas tak došel do penaltového rozstřelu, ve kterém byli úspěšnější hráči slovenského dorosteneckého mistra a tak pohár pro vítěze odcestoval na Slovensko do Nitry.

Penalty proměnili: Petr Plachý - Martin Macho, Lukáš Fabiš, Vladimír Tkáč, Marek Fábry. Rozhodčí: Orel – Boček, Kotík. ŽK: Konopásek, Mareček, Sedláček – Gužík, Záhon.

„Obě utkání se odehrála za krásného počasí. Bylo vidět, že i hráče fotbal baví a sehráli krásné duely. Gratuluji vítězům. Chtěl bych poděkovat vedení města Frýdek-Místek za aktivní účast na zápasech i při slavnostních okamžicích, které tyto mezinárodní zápasy přinesly. Děkuji také MFK Frýdek-Místek za přístup k organizaci Československého dorosteneckého poháru. Vše klaplo na jedničku, ubytování všech týmů, zabezpečení prostor na stadionu, pořadatelská služba, lékařský dozor, příprava a provoz VIP místností atd. Ve Frýdku-Místku jsem byl poprvé a musím říci, že takový stadion a zázemí pro mládežnické hráče může závidět mnoho týmů v republice“, řekl pro náš web Roman Vonášek, sekretář komise mládeže při FAČR, který měl celou organizaci Československého poháru na starosti.

Zdroj foto: FAČR