Čeká nás známý soupeř a přece jiný zápas

F r ý d e k-M í s t e k - Několik sezón jezdila Opava do Stovek k utkáním Fortuna národní ligy, nyní přivítáme slezský tým opět. Situace ale bude tentokrát zcela odlišná. Valcíři hrají MSFL, zatímco Opava slavila v uplynulé sezóně vysněný postup do první ligy. V 2. kole domácího poháru tak přivítáme známého soupeře, ale konstelace bude jiná. O favoritovi utkání není pochyb. Opava se sice ve své nováčkovské sezóně trápí, rozdíl dvou lig však rozdává karty jasně. Nicméně, MOL Cup má svá specifika a o překvapení v této soutěži rozhodně není nouze.

Svěřenci trenéra Skuhravého završili v uplynulé sezóně úspěšně cíl v podobě postupu do 1. ligy. Opava bylo blízko už v ročníku 2016/17, ročník následující už ale prolétla suverénně. Radost byla veliká, kalil ji ovšem fakt, že SFC musí hrát své domácí zápasy dočasně v azylu v Brně, a to je samozřejmě velký handicap. Z dosavadních šesti odehraných utkání, získala Opava pouze jeden bod za remízu s Libercem a hledá, kde se nastartovat. Pohár se jeví jako varianta, což potvrdil na klubovém webu i stoper Dominik Simerský„Potřebujeme nějaké vítězství. Proti Karviné to herně nebylo úplně špatné, ale výsledek se k tomu nepřidal. V úterý musíme po dobrém výkonu vyhrát a postoupit. Opava má na pohár velice příjemné vzpomínky. V roce 2017 dokráčela po snové jízdě až do olomouckého finále, kde jen těsně podlehla Zlínu. V minulém ročníku se zastavili Slezané ve třetím kole, kde prohráli s Plzní.

Dobrý start Valcířů do nové sezóny se bohužel o víkendu trochu pokazil, jelikož jsme v rámci 4. kola MSFL prohráli v Rýmařově. S pohárem nás však nyní čekají tři zápasy v řadě v domácím prostředí. Sérii načneme právě pohárem, kde bychom rádi potrápili prvoligového soupeře. S Opavou máme z Fortuna národní ligy bohatou zápasovou bilanci, ovšem nepříliš lichotivou.

Trenér Jan Žižka nebude moci pro pohárový duel s jistotou využít Adama Varadiho, který dostal v Rýmařově červenou. Na Opavou má tedy distanc, nicméně na Uničov už bude připravený. Otazník visí nad obráncem Michalem Střižíkem, který pro zranění chyběl už v minulém utkání.

Z osmi vzájemných druholigových utkání od roku 2014 jsme zvítězili pouze v jednom případě. Jednalo se o domácí výhru 3:1 z 25. května 2016. Z tehdejší sestavy si vítězství pamatuje pouze Honza Farský. Ale vraťme se k bilanci. Dvě remízy a pět proher. Přičemž ta poslední v poměru 7:0 z loňského května byla pořádným políčkem.

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek