FK Frýdek-Místek - Slezský FC Opava 0:5

F r ý d e k-M í s t e k - Naše cesta v domácím poháru končí ve druhém kole. Prvoligová Opava potvrdila ve Stovkách roli favorita a o svém postupu rozhodla prakticky už v první půli, kdy si vypracovala tříbrankový náskok. Ten ve druhém dějství ještě navýšili. Valcířům se rozhodně nedala upřít snaha, kvalita soupeře se ale projevila jednoznačně.
(28.8.2018) | Stovky
FK Frýdek-Místek - Slezský FC Opava
0:5


Komentář

Trenér Žižka sestavu na pohár protočil. Šanci tak dostali i hráči, kteří neměli v minulých zápasech takové vytížení. V braně se objevil místo Mrozka Mucha. Prvoligový soupeř od úvodu potvrzoval roli velkého favorita a pro Valcíře to byla po většinu času těžká dřina bez míče. Skóre se poprvé měnilo v 15. minutě, Tomáš Smola z první překonal Muchu přízemní střelou, když mu pomohla ještě teč. Stejný hráč se radoval i o pět minut později. Kayamba vyslal pořádnou jedovku, která zatřásla břevnem. K dorážce se následně dostal právě Tomáš Smola a pohodlně vrátil míč do prázdné brány.

V 26. minutě navíc přišla nepříjemná záležitost, když kvůli zranění musel nuceně ze hry obránce Jan Ciesarík. Už z lavičky pak mohl sledovat, jak ve 36. minutě Mucha předvedl fantastický zákrok proti hlavičce Freita, následně už ale nestačil na zakončení Tomáše Jursy. Opava tak odcházela do kabin s pohodlným náskokem.

Druhý poločas se zprvu obcházel bez nějakých větších šancí. Smola zkoušel hlavou dokonat hattrick, hlavičkoval však v ne úplně optimální pozici. Lipině nešla v některých chvílích upřít snaha, ale proti prvoligovému týmu to naši vesměs mladíci měli těžké. Prosadit se mohl naopak jeden z těch nejzkušenějších. Jeho hlavička na zadní tyči po rohovém kopu, šla však pouze nad bránu.

To Joel Kaymaba si v 66. minutě sám proti Muchovi poradil a poslal Opavu již do čtyřbrankového vedení. To mohl mírnit vzápětí Literák, jehož vybídl přihrávkou do vápna Kutáč, Šrom byl ale velice rychle z brány. Následně si cestu do vápna snažil proklestit Šumský, po souboji s obráncem se dožadoval penalty, ta se však nepískala. Chuť si tak chtěl náš špílmachr napravit alespoň z přímého kopu, mířil dobře, Šrom však reagoval pohotově. Neuchytla se ani jeho parádní střela zhruba z pětadvaceti metrů, byť splňovala všechny parametry. Mnozí diváci už oslavovali gól, třepotala se však pouze boční síť.

Skóre se naopak v závěru měnilo na druhé straně, alespoň tedy na chvíli. Tomáš Smola už se radoval z dokonání hattricku. Radost mu však zkazil praporek pomezního sudího. Nicméně opavský útočník si vše vynahradil v 88. minutě, když už byla jeho trefa podle pravidel. Tímto gólem se také uzavřelo skóre celého utkání.

Ohlasy trenérů

Jan Žižka (Frýdek-Místek): V prvním poločasu to bylo takové bojácné, pozdě jsme dostupovali hráče. Pokud nebudeme hrát proti takovému soupeři s maximálním nasazením a nebudeme plnit to, co si před zápasem řekneme, tak nemáme šanci. Bez pohybu fotbal hrát nejde. Kdyby byli hráči soubojoví, doráželi, tak si myslím, že bychom uhráli lepší výsledek. Mrzí mě, že jsme Opavu více nepotrápili.



Roman Skuhravý (Opava): Dali jsme si dva úkoly, nechtěli jsme dostat gól a samozřejmě vyhrát. Tento zápas může přinést moment, který nám trochu pomůže. V sobotu a dva týdny v Plzni, to budou úplně jiná utkání. Jsem rád, že se nám to povedlo, a jsme první poločas odehráli, tak jak odehráli. Musíme po kouscích zvedat naše sebevědomí.


Fotogalerie