V sobotu proti venku stoprocentnímu Uničovu

F r ý d e k-M í s t e k - Po pohárovém úterý tu máme opět MSFL a další domácí zápas. V sobotu přivítáme ve Stovkách od 16:30 tým Uničova. Ten sice na začátku sezóny nevyhrává doma, na hřištích soupeřů je však stoprocentní. Nečeká nás tedy rozhodně nic jednoduchého. Lipina je v tabulce na pátém místě se sedmi body. Uničov je desátý jen o bod právě za námi.

Uničov prožil skvělou sezónu 2016/17, kdy pod vedením trenéra Jiřího Balcárka suverénně ovládl MSFL. Postup do Fortuna národní ligy však odmítl. Úspěšný kouč zamířil do Znojma (nyní Vítkovice) a nahradil jej Zbyněk Zbořil. Ten měl složitou práci navázat na povedenou sezónu. To se však nepovedlo, Uničov skončil až jedenáctý a k trenérskému kormidlu přešel Dušan Žmolík.

Vstup do sezóny byl pro našeho sobotního soupeře poněkud netradiční. Uničov totiž trochu obrátil zvyklosti. Zatímco v obou domácích utkáních prohrál - Petřkovice 0:1, Otrokovice 0:3, ve dvou venkovních utkání naopak slavil - Vrchovina 2:1, Rýmařov 2:1. Pokud bychom měli pokračovat v matematické řadě, měli by Uničovští zvítězit i ve Stovkách. Valcíři samozřejmě budou proti.

Svěřenci trenéra Dušana Žmolíka sehráli v úterý stejně jako Frýdek-Místek pohárové utkání. Baníku Ostrava podlehli 0:2. „Mohli jsme jít paradoxně do vedení, ale jak už to bývá, my na domácím hřišti góly nedáváme. Bohužel jsme zjistili pozdě, že se dá s Baníkem hrát, když si to dáme po zemi, ale potom jsme se bavili fotbalem. Zápas byl taková třešnička na dortu. Jsem rád, jakým způsobem jsme se prezentovali. Teď se musíme nachystat na víkend na Frýdek-Místek, a to utkání zvládnout,“ komentoval kouč. V Uničově se spoléhají na řadu hráčů, kteří prošli Sigmou Olomouc. Můžeme zmínit třeba Romana Balu, který na jaře hostoval právě ve Frýdku-Místku.


5. kolo Fortuna MSFL
sobota
1.9.2018
16:30 hod.
Facebook Twitter
MFK Frýdek-Místek SK Uničov Stovky, Frýdek-Místek

Valcíři se budou muset otřepat z první porážky v MSFL. Minulý víkend prohráli na půdě Rýmařova 1:2 a přetrhli tak tří zápasovou sérii bez prohry. Pokud ale nepočítáme středeční pohár s Opavou, které jsme podlehli 0:5, je Lipina doma stoprocentní. Navíc s celkem výrazným skóre 5:1. (Kroměříž 1:0, Vrchovina 4:1). Trenér Jan Žižka už může navíc opět počítat s Adamem Varadim, kterému vypršel karetní trest. „Některé kluky jsme nechali odpočívat, jelikož nemáme tak široký kádr. Po vypadnutí z poháru už se soustředíme jen na MSFL. Stále mě však mrzí, že jsme Opavu více nepotrápili. Proti komu jinému se vytáhnout, než proti prvoligovému týmu, u některých hráčů mi to chybělo. Naopak mě potěšil výkonem Šumský, někteří mladí hráči by si z něj měli vzít příklad,“ řekl lodivod Valcířů před sobotním utkání a zároveň se vrátil k úternímu pohárovému utkání.

Lipinu čeká dost možná klíčový týden. I další sobotu totiž hraje doma. Dva zápasy v řadě před vlastními fanoušky tak mohou být pro vývoj v tabulce stěžejní, ví to i obránce Honza Farský„Bude to důležité. Pokud tyto zápasy zvládneme, máme šest bodů a budeme se držet stále na špici. Pokud to nezvládneme, nechci říct, že bychom byli namočení, ale budeme v tabulce níž a pod větším tlakem.

POSLEDNÍ UTKÁNÍ SOUPEŘE V MSFL

SK Uničov - Otrokovice 0:3 (0:0)
Branky: 51. Skwarczek, 76. Vašulka, 80. Kiška. Rozhodčí: Mayer - Popelák, Zaplatilová. ŽK: Vejvoda.
Uničov: Uvízl - Seibert, Krayzel, Vejvoda (c), Purzitidis (70. Vichta) - Jeřábek, Bača (84. Dostál), Binar, Svoboda, Krč - Komenda.
Velké Meziříčí: Semanko - Zábojník, Malý, Markovič, Vašulka - Šohaj (56. Mlýnek), Jasenský (c), Skwarczek, Slaný (67. Kiška) - Křivánek (84. M. Hladík), J. Hladík.


×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek