FK Frýdek-Místek - FC Baník Ostrava B 2:1

F r ý d e k-M í s t e k - Atraktivní souboj s Baníkem Ostrava B dopadl v šestém kole Moravskoslezské dorostenecké lize ve prospěch Valcířů. Za vytrvalého deště jsme porazili soupeře 2:1. Všechny branky se vešly do první půle. Naše trefy obstarali Matyáš Blahuta a David Maceček.
6.kolo (8.9.2018) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FC Baník Ostrava B
2:1


Komentář

Valcíři se do prestižního souboje ve vytrvalém dešti pustili s velkou vervou a celé utkání ve velkém tempu. Už ve druhé minutě byl blízko kapitán Kudláček. Jeho střela z hranice vápna byla tečovaná jen těsně nad břevno. Z následného roku už jsme však udeřili. Na rohový kop nejvíce vystoupal Matyáš Blahuta a hlavou nás poslal do vedení.

Radost jsme si však dlouho neužili. V osmé minutě Baník srovnal. Po rohovém kopu zůstal soupeř dlouho v našem vápně, což nakonec vyústilo ve střelu Patrika Rýce, kterou nešťastně tečoval Luděk Maceček. Vyrovnáním byli svěřenci trenéra Vojvodíka na chvíli paralyzování, ovšem opět se rychle dostali do tempa. Ve 13. minutě to zkoušel z přímého kopu Bányácski, nicméně nebyl přesný.

Přesný však byl v 18. minutě Želazko, který našel centrem z pravé strany v pokutovém území naprosto osamoceného Davida Macečka a ten si poradil. Pak to byl na dlouhé minuty boj, který přerušila střela hostů. Málek si však s pokusem zpoza vápna poradil. Závěr půle patřil nám. Křenek mohl Lipině přiblížit dvoubrankový náskok, v samostatném nájezdu proti brankáři Matěji však neuspěl.

Druhé dějství se načalo náznaky frýdeckých šancí, ale vždy tomu něco málo chybělo. Poté se jal tlačit do nápru Baník. V 55. minutě skončila tečovaná rána jen těsně nad Málkovou bránou. Celkově druhý poločas hodně bolel. Postupně musel nuceně střídat Křenek, Kudláček, poté jsme přišli i o Davida Macečka, který musel po ostrém faulu odstoupit.

Závěr byl hodně dramatický. Nejprve mohl rozhodnout Blahuta, ale zakončení mu nesedlo ideálně. Na druhé straně musel nejprve za cenu sebezničení zmařit šanci Baníku brankář Málek a následně minul poloprázdnou Bagar. Sudí nastavil čtyři minuty a prakticky v posledních vteřinách ještě mohl soupeř vyrovnat. Ze standardky z velmi nebezpečné vzdálenosti se však naštěstí Baní neprosadil.

Ohlasy trenérů

Roman Vojvodík (Frýdek-Místek): Kluci plnili vše, co jsme si řekli. Chtěli jsme hrát vysoký pressing, což bylo fyzicky velmi náročné. Ke konci už trochu docházely síly. Ale zvládli jsme to, nechtěli jsem nechat Baník dostat se do hry. Za výkon si určitě tři body zasloužíme.



Radomír Hlaváč (Baník Ostrava B): Dnes jsme doslova prospali první poločas. Na těžkém terénu umocněné malým hřištěm jsme se snažili kombinovat, ale naše rozehrávka a následná kombinace byla pomalá, nebo málo přesná a soupeř nás stíhal zavírat. Navíc jsme už ve třetí minutě po rohovém kopu neuhlídali první tyč a Frýdek brzy pustili do vedení. Na to jsme ještě stačili zareagovat vyrovnáním, jenže jsme po chybě v rozehrávce inkasovali podruhé. Druhý poločas jsme změnili styl hry. Chtěli jsme co nejdříve dostat těžiště hry na soupeřovu polovinu a tam se kombinací dostávat do zakončení, což se nám dařilo. Vytvořili jsme si tlak i šance, ale nevyužili je. Produktivita nás trápí od začátku soutěže a tím trpí i naše výsledky.


×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B