Střížík: Penalta jasná, beru to na sebe

F r ý d e k-M í s t e k - Obránce Michal Střižík po zdravotních peripetiích konečně zasáhl do základní sestavy. Proti Uherskému Brodu však prožil nešťastné utkání. Právě po jeho zákroku se pískala penalta, po které šli hosté do vedení a následně se "zabarikádoval" v obraně. Michal férově přiznal, že penalta to byla.

Michale, penalta ano nebo ne?
Penalta jasná, šel jsem tam blbě. Zbytečně jsme ztratili balón. Byla otevřená obrana, Mroza (Richard Mrozek pozn. red.) to ještě zachránil, ale míč se odrazil k nim. Byli tam na mne dva, ale neměl jsem v šestnáctce chodit do skluzu. Byl jsem nějaký přemotivovaný. Zbytečně jsem šel do skluzu a trefil jsem ho, penalta byla jasná. Beru to na sebe.

Jsi už stoprocentně fit? Zdravotní problémy tě na začátku sezóny hodně pronásledovaly...
První týden trénuju naplno. Trénoval jsem v podstatě pouze týden z celého léta, výkon to poznamenalo. Není to ještě úplně optimální. Moc se mi to nepovedlo. Ale musím potrénovat, makat, věřím, že se to otočí, a že výkony budou podstatně lepší než proti Uherskému Brodu.

Jak jsi viděl utkání? Brod se od úvodního gólu z penalty v podstatě celý zápas bránil...
Uherský Brod přijel s cílem dobře bránit a hrozit z rychlých brejků. Bohužel se dostali rychle do vedení a to bylo voda na jejich mlýn. My jsme sice drželi balón, ale dá se říct, že jsme v první půli moc šancí neměli. Byly tam nějaké centry, ale bylo toho málo. V druhé půli jsme začali dobře, dostali jsme soupeře pod tlak. Dávali jsme do pokutového území i více centrů, i nějaké šance tam byly. Potom jsme ale začali více riskovat. Soupeř skóroval ze standardky, kdy tam byl úplně volný hráč. Třetí gól byl do otevřené obrany. Uherský Brod byl stoprocentně efektivní. Ještě jsme to snížili, ale škoda...

Třígólové manko nás nezlomilo. Nakonec to mohlo být ještě drama, kdyby byl eventuálně nějaký nastavený čas...
To je pozitivní, že jsme to nezabalili. Chtěli jsme fanouškům, kteří přijdou fandit, dopřát alespoň nějaký gól. Bojovali jsme, makali, byly tam emoce. Ale bohužel, 0:3 se těžko dotahuje. Snížili jsme, ale rozhodčí nám nedal ani šanci si vypracovat ještě nějakou poslední akci, standardku, pískl hned v 90. minutě. Musíme se z toho sebrat, potrénovat a v pátek bodovat ve Valmezu.

Co ti problesklo hlavou, když rozhodčí zapískal v devadesáté minutě. Byl jsi překvapený?
Něco nastavit mohl, ale na to se vymlouvat nebudeme. Měli jsme devadesát minut na to, abychom dali góly. Samozřejmě byly tam fauly, spoustu karet, nějaké přerušování. Nevím, jak se do dnes posuzuje. Nějak minutku nastavit mohl, ale bohužel.

Zmiňoval si spoustu karet, ale ty byly jen na frýdecké straně...
Je to zajímavé, když si ještě vezeme, že jsme hráli doma. Hráli jsme agresivně a v podstatě za každý faul jsme viděli žlutou. Nevybavuji si, že by soupeř měl nějaký tvrdý zákrok, ale...

V pátek zajíždíme do Valašského Meziříčí, což by měl být podle papírových předpokladů "jasný" zápas. Na druhou stranu takové bývají nejhorší...
Abych se přiznal, nemám na toto utkání ještě myšlenky, jsem plný dojmů ze zápasu s Uherským Brodem. Valmez vyměnil trenéra, nevím, jak hráli poslední zápas (remíza 1:1 v Rýmařově pozn. red.). Měl své problémy, ale s novým trenérem se to vždy nastartuje. My se musíme dát přes týden dohromady, potrénovat, zmobilizovat síly. Do Valmezu jet s pokorou, ale určitě s tím, že poztrácené body chceme přivést zpátky.

Pozitivní je asi závěr utkání s Brodem? Na to se bude dát navázat...
Kluci to nevypustili, makali, dali jsme dva góly. Škoda, šancí bylo dost. Musíme na závěr utkání navázat. Musíme být agresivní, myslím, že bychom měli být více hladovější v zakončení. Do vápna by mělo chodit daleko více centrů. Neměli bychom to nechávat jen na Varim (Adam Varadi pozn. red.), být v šestnáctce hladovější a důraznější.