S druhou ligou se neloučíme, budeme ji hrát i v příští sezoně

Dnes bylo rozhodnuto, že náš klub MFK Frýdek-Místek nesestupuje do MSFL, tedy třetí nejvyšší soutěže.

Sportovní zklamání z dlouhé jedenáctizápasové série bez výhry v jarní části sezony nás dosud neopustilo. Legislativa nás zachránila, nikoli ale sportovní hrůza, kterou tým předváděl.

Proto není v našich srdcích sportovní radost ze záchrany, ale spíše pokora k hráčům Uničova, kteří si naopak výbornými výsledky v MSFL postup sportovně vybojovali. Je nám líto, že možnosti tohoto klubu nebyly takové, aby se ze zaslouženého postupu mohli radovat Uničovští a nyní máme spíše povinnost hrát také tak trochu za ně.

Bez ohledu na nesestupovou změnu dojde ve sportovní struktuře k nutným změnám. Stejně tak neopouštíme cíl etablovat do kádru naše mladé odchovance a další hráče, pro které je reprezentovat Lipinu čest, příležitost rvát se o tým a budoucnost.

V průběhu několika dnů se bude postupně modelovat realizační tým, o jehož konečném složení bude klub informovat v průběhu příštího týdne. Současně bude oznámeno datum k setkání a otevřené diskuzi s fanoušky. Na setkání bude přítomen konečný realizační tým a zástupce vedení.

Věříme, že setkání bude nejen početné, ale z řad fanoušků přijdou také největší kritici, abychom otevřeně projednali vše, ať už dobré, tak to špatné.

V prvém kole změn můžeme již nyní prozradit, že za Lipinu v nové sezoně nenastoupí Martin Klabník, Peter Nworah, Maciej Termanowski, Dávid Berežný a Samuel Fertaľ. Tomáš Hykel zkusí své štěstí v Baníku Ostrava.

Naopak pozvánku do přípravy zatím obdrželi odchovanci Jan Hruška, Bohdan Velička, Radim Šafner, Michal Fukala, Daniel Bialek, Jan Farský a Jan Kahánek. Dále se do přípravy zapojí Patrik Krčula a Raymundo Hamšík.

Výše uvedené příchody a odchody zatím nejsou konečné. O dalších změnách budeme fanoušky a veřejnost informovat.

A nový cíl? Nyní je příliš brzy cokoli vymezovat, když jsme ještě před pár minutami měli v hlavách povinnost, a to důstojný návrat do druhé ligy. Od technického postupu v roce 2013 se po čtyřech letech historie opakuje, seč v opačném gardu. Hodnocení? Čtyři houpačky a kinetóza (nevolnost, bledost, pocení, pocit na … ).

Právě proto velice děkujeme za přízeň všech partnerů, kteří nám dávají možnost druhu nejvyšší soutěž hrát. Vždyť realita ukazuje, jaké okolnosti v rozpočtech klubů rozhodují o jejich budoucnosti, nemluvě o zázemí, které máme fantastické. Stejně tak děkujeme fanouškům, seč byly chvíle, kdy se před nimi člověk styděl a oprávněně.

Takže, vítej nová sezono a pojďme do toho! BO-CO, bo jsme Lipina!