MFK Karviná B - FK Frýdek-Místek 0:1

K a r v i n á - Karviná B se sice nacházela v tabulce Moravskoslezské dorostenecké ligy na posledním místě, naší U19 však potrápila. O osudu utkání nakonec rozhodl jediný gól, který vstřelil Luděk Maceček.
7.kolo (16.9.2018) | Bažantnice
MFK Karviná B - FK Frýdek-Místek
0:1


Komentář

Úvod utkání se nám vydařil, začali jsme aktivně. V prvních minutách jsme si vypracovali hned dvě dobré možnosti. U obou byl Křenek. Nejprve zakončoval zpětnou přihrávku těsně vedle, poté se dobře natlačil před obránce, ale zakončení dopadlo obdobně. V průběhu první půle musel bohužel kvůli obnovenému zranění střídat.

Karviná postupně vyrovnávala hru a začala i hrozit. Nebezpečný byl především Podbiol. Ve 28. minutě se obtočil ve vápně a jeho střela šla jen o chloupek vedle brány. Při druhé šanci už musel zasahovat gólman Málek, který se proletěl vzduchem, aby vytěsnil jedovku z levé strany. Rostoucí chuť Karviné jsme uzemnili vedoucím gólem. Packův rohový kop Luděk Maceček chvíli hledal, pak jej ale uklidil nekompromisně do brány.

Druhé dějství bylo o velkém boji. Karviná se snažila s výsledkem něco udělat. Nicméně ve finální fázi se domácím nedařilo a Málka v podstatě neohrozili. Mladý gólman musel jen sbírat nebezpečné centry. Utkání nakonec rozhodl zmíněný jediný gól z první půle.

Šance na pojistku přitom v druhé pětačtyřicetiminutovce byly. David Maceček bratra nenapodobil, když zpětnou přihrávku po akci Dudka s Procházkou nasměroval vedle tyče. Prakticky ve stejné pozici se ocitl i o pár minut později rychlík Dudek. Tentokrát zasahoval brankář Špánik. V úplném závěru utkání pak ještě zkoušel pozornost gólmana Blahuta. V tabulce se nacházíme na šestém místě, podstatné je, že jsme výhrou udrželi kontakt s čelem tabulky. Na první místo ztrácíme pouze tři body.

Ohlasy trenérů

Čestmír Kročil(Karviná B): Přežili jsme dvě naše hrubé chyby ze samotného úvodu, potom už jsme byli herně celý zápas lepší – bohužel jen po šestnáctku soupeře. Dvě naše hodně dobré šance nedal Dan Podbiol a v závěru poločasu po dvou, podle mě, zbytečných rohových kopech, jsme inkasovali po odraženém míči. Úvod druhé půle jsme také nezačali dobře, ale postupem času se vývoj zápasu vrátil do starých kolejí a bylo to jen o nás, jestli dáme gól nebo ne. Klukům nemám co vyčíst, prostě nedáváme góly.



Roman Vojvodík (Frýdek-Místek): Bylo to asi nejtěžší utkání, který jsme zatím odehráli, protože se nám úplně herně nedařilo. Dokázali jsme to ale zlomit. Karviná se úplně nedostávala do vápna, ovšem v poli byla nepříjemná. My jsme měli ještě nějaké tři gólovky. Myslím, že Karviná podle hry, kterou předváděla, nepatří na poslední místo.


Fotogalerie

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek