Vojvodík: Bez srdíčka a zápalu to nepůjde

F r ý d e k-M í s t e k - Osm zápasů mají za sebou naši starší dorostenci v Moravskoslezské fotbalové lize. Mladí Valcíři pošilhávali po předních pozicích, sobotní domácí prohra s Vítkovicemi je však poslala na osmé místo. Nejen toto utkání a postavení jsme rozebírali s trenérem Romanem Vojvodíkem.

Dá se říct, že utkání jsme si prohráli sami nepovedenou standardkou, po které následoval brejk Vítkovic a gól?
Utkání jsme si prohráli od začátku, protože Vítkovice šly za výhrou od první minuty, což se o nás říct nedá. Chyběl hlad po gólu v šestnáctce. Bylo to takové nakopávání, nedostali jsme se do hry. Vítkovice prokázaly svou kvalitu. Vítězství je v tomto případě asi zasloužené, protože chtěly, rvaly se tak, jak jsme chtěli my. Ale nedali jsme tam srdíčko. Bylo to jen takové odehrát si utkání a odejít. Spokojený rozhodně nejsem a jsem i celkem hodně naštvaný.

Navazovalo to na zápas v Karviné, který jsme sice vyhráli, ale bylo to hodně vydřené?
Pořád přemýšlíme, čím to je. V podstatě laxní přístup navazoval na Karvinou, ve středu osmnáctka se Šumperkem. Když do toho nedáte srdíčko a zápal, nebude to fungovat.

Jak moc ovlivňují tým absence? V podstatě v každém utkání nejsme kompletní...
Blahuta s Křenkem odehráli většinu zápasů a byli cítit. Teď z nějakých důvodů absentovali. Takže se doprostřed zabudoval Pacino (Daniel Packo pozn. red.) a do útoku šel po dlouhé době od začátku Peťa Kováč. Jestli byl rozdíl...kvalita je v podstatě podobná. Nechci se na to vymlouvat. Měli jsme to zvládnout a nezvládli. Nechali jsme Vítkovicím hodně prostoru. Na to, na co jsme se chystali v podstatě celý týden, na Moučku, na brejky, v tom jsme propadli.

Osm kol za námi. Jak prohra s Vítkovicemi zapadá do postupové matematiky? Je na to ještě brzy?
Opava vyhrála, má devatenáct bodů, my třináct, což jsou dva zápasy, kdyby takhle člověk uvažoval. My máme trochu jiný cíl. Prohra s Vítkovicemi může mít paradoxně i kladný efekt. Doufám, že nás posune tam, kam potřebujeme. Bez přístupu, jaký po hráčích chceme, se fotbal nedá hrát a nedá se ani vyhrávat. Jen přijít si odehrát zápas nestačí.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B