Šlágr 9. kola MSFL se blíží!

F r ý d e k-M í s t e k - V menu 9. kola MSFL rozhodně nenajdete zajímavější zápas, než je souboj prvního se čtvrtým. Valcíři v sobotu zajíždí na půdu lídra tabulky z Líšně a čeká je tak pořádný test a rozhodně nic jednoduché. Šlágr kola má výkop od 15:30!

Jaký je to kontrast. V sezóně 2016/17 hrála Líšeň o udržení v MSFL, nyní celé soutěži kraluje. Ano, je to sice pouze po osmi kolech, ale náhoda to rozhodně není. Už minulý ročník skončil klub z Brna na třetí pozici, a jak se zdá, teď míří ještě výše. Jak jsme zmiňovali, v tabulce je Líšeň na první pozici se ziskem 18 bodů. Co však zaujme ještě více, je počet vstřelených gólů, náš sobotní soupeř jich má na kontě 22 a disponuje tak nejlepší ofenzivou v lize. Tento fakt je dán i tím, že Líšeň rozstřílela v minulém kole Rýmařov, který hrál takřka po celý zápas v oslabení, 8:1! „Zápas hodně ovlivnilo vyloučení brankáře Rýmařova ve druhé minutě, který zahrál rukou mimo šestnáctku. Přesto jsme v prvním poločase hráli fotbal, jaký chceme předvádět: rychlý a náběhový s dobrými kombinacemi. Po změně stran jsme se ale trochu uspokojili,“ pravil pro Brněnský Deník trenér Líšně Miloslav Machálek.

   9. kolo Fortuna MSFL
        sobota        
29.9.2018
15:30 hod.
Facebook Twitter
SK Líšeň MFK Frýdek-Místek Líšeň

PŘICHYSTAL VS. VARADI

Souboj kanonýrů, i tak by se dal sobotní zápas nazvat. Na domácí straně desetigólový Jakub Přichystal, který zde hostuje ze Zbrojovky Brno, na straně hostí pak osmigólový Adam Varadi. Ještě na jaře to byli spoluhráči, nyní už v roli soupeřů. Právě to, jak budou oba útočníci produktivní, může být pro vzájemný duel stěžejní.


TĚŽKÝ TEST PRO VALCÍŘE

Valcíři si v posledních dvou kolech poradili bez větších problémů s posledními dvěma týmy tabulky a patří jim čtvrtá pozice dva body od čela. Do boje s Líšní tak jdou v dobrém rozpoložení, byť na jihu Moravy to budou docela jiné bitva než s Valašským Meziříčím a Hulínem. Trenéra Žižku může těšit produktivita a zmíněná střelecká potence Adama Varadiho. V minulém utkání se navíc dvakrát trefil také další forward Tomasz Gomola. Jedno je každopádně jisté, bude pro Lipinu pořádná prověrka.  „Líšeň bude velice kvalitní protivník. Ale před žádným zápasem nebudeme skládat zbraně, do Líšně pojedeme s tím, abychom si nějaký bod přivezli, říká trenér Valcířů Jan Žižka.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B