Druhý pokus byl úspěšný, U10 postoupila do Velkého finále

Tak přeci se to povedlo! Naše přípravka U10 jede na finále E.ON Junior cupu.

Frýdecko-místecká starší přípravka (kategorie U10) se nemohla smířit s tím, že v kvalifikačním turnaji, který se odehrál před nedávnem v Háji ve Slezsku, skončila druhá, kdy v dramatickém finále podlehla Hlučínu až na pokutové kopy. Mladí Valcíři ale po účasti ve Velkém finále mocně toužili. Zkusili se tedy přihlásit ještě na poslední kvalifikaci, která se uskutečnila tuto neděli v Bystřici pod Hostýnem.

V základní skupině neztratili naši kluci ani jediný bod, což bylo tou nejlepší výchozí pozicí do nadstavbové části. "Tam jsme si přenášeli krásných šest bodů k dobru," řekl trenér týmu David Stachovec. "V nadstavbové části jsme soupeřům nic nedovolili, ale trošku nám chyběl důraz v zakončení, což se nám zkomplikovalo dvěma bezbrankovými remízami. Tím jsme museli poslední zápas jednoznačně rozhodnout v náš prospěch. Kluci moc dobře věděli, o co se bude hrát a v posledním utkání nakonce zvítězili 2:1," pochválil kluky trenér František Hlavatík.

V semifinále pak na mladé benjamínky Frýdku-Místku čekal soupeř z Vyškova, který patřil mezi favority turnaje, což také dokazoval skvěle předvedenou hrou a hlavně soupeř absolvoval turnaj bez obdržené branky. "Hned po úvodním hvizdu se klukům podařilo vstřelit branku, což se pak na naší hře výrazně projevilo. Kluci hráli uvolněně, důrazně, nepouštěli soupeře za půlku hřiště. Jenže bohužel z jediné šance soupeře jsme v poslední minutě inkasovali gól, a tak jako v Háji ve Slezsku, musely o postupujícím rozhodnout penalty. Kluci ale rozstřel zvládli, takže jsme se mohli začít těšit na finále," popsal semifinálové zážitky trenér David Stachovec. Ve finále na mladé Valcíře čekalo družstvo FK Kozlovice. "Do finále jsme šli s jediným cílem, a to aby náš tým byl součástí Velkého finále, které se uskuteční v září v Roudném u Českých Budějovic. Po naší výhře 3:0 už je to skutečností," usmál se Hlavatík.

Děkujeme všem hráčům MFK Frýdek–Místek U10 a rodičům za skvělou podporu.

O postup do finále E.ON Junior Cup se postarali: Sebastián Bojda, Sebastián Rozdolský, Filip Volný, Damián Prepsl, Jakub Vrobel, Jakub Meca, Vojtěch Majer, Samuel Cáder, Rudolf Nešetřil, Adam Gongol, Daniel Haslhofer, Adam Chovančík a Lukáš Hlavatík.

VELKÉ FINÁLE

Z kvalifikačních turnajů, které jsou určeny pro krajské a okresní oddíly, se postupuje do Velkého finále. To se uskuteční uskuteční 8. - 10. září v Roudném u Českých Budějovic.

Počet kvalifikačních turnajů je pro rok 2017 stanoven na 10 a do každého zasáhne až 24 družstev. Turnaj je určen pro kategorii U10, tedy hráče narozené 1. 1. 2007 a mladší. U dívek je věková hranice posunuta na 1. 1. 2006 a mladší.

Do Velkého finále postoupí vítěz daného turnaje a týmy s divokou kartou. Tyto účastníky doplní ligové kluby jako AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, FC Viktoria Plzeň a další. V jednání je také účast zahraničních týmů. Celkem do Velkého finále zasáhne 40 družstev.

Během dosavadních 12 ročníků prošlo turnajem přes 27 tisíc hráčů a každý z nich si odnesl značkový fotbalový míč PUMA. A i v letošním roce se každý hráč může na balon těšit. Hlavní cenou Velkého finále je pak zájezd za Janem Kollerem do Monaka.

Vítězové kvalifikací: FK Ústí nad Labem, SKP České Budějovice, AC Sparta Praha dívky, TJ Sokol Hrusice, FK Kohouti Rokycany, FK Šumperk, FC Hlučín, FK Česká Třebová, MFK Frýdek-Místek.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B