U19 / Vojvodík: Výsledek je pro nás krutý

S t a r é M ě s t o - Starší dorostenci museli ve dvou posledních zápasech skousnout těsné prohry. Na Slovácko dobře začali, ovšem nakonec z toho nebyl ani bod. Soupeř udeřil v závěru utkání. S trenérem Valcířů Romanem Vojvodíkem jsme zmíněný duel rozebírali a zároveň si povídali i aktuální situaci.

Navzdory prohře se Slováckem, lepší výkon než proti Vítkovicím?
Lepší to asi trochu bylo. Výsledek je pro nás trochu krutý, ale oba góly jsme nabídli domácím v podstatě zadarmo vlastními chybami. Vždy, když inkasujete gól v závěru utkání, je to nepříjemné.

Přitom jsme začali velice dobře, dostali se brzy do vedení, mohli přidat i druhý gól, nakonec z toho ale není ani bod...
Měli jsme nějakou taktiku, která se nám prvních patnáct, dvacet minut dařila plnit. Mohli jsme přidat i druhý gól. Ale pak dostaneme domácí na koně, že jim darujeme takový vyrovnávací gól. V druhé půli už nás domácí trochu přehrávali, my jsme se v hlavách trápili, protože jsme se báli o výsledek. Myslím, že jsme neměli ani nějakou šanci v druhé půli.

V druhé půli jsme si nevypracovali žádnou větší možnost, ale nedostávali jsme se ani k rohům, standardkám...
Neměli jsme ani jeden roh, útočníci v druhé půli moc nepodrželi míč, nedařilo se nám. Strachovali jsme se o výsledek, a to, čím jsme domácí prvních dvacet minut přehrávali, se vytratilo.

Hodně nás sráží také to, že ztrácíme jednoduché míče. Speciálně autová vhazování se nám dlouhodobě nedaří... 
Naše auty, to je kapitola sama o sobě. Nechápeme to. Říkáme to hráčům na tréninku, jak je chceme zahrávat, ukazujeme to. V zápasech to ale pro nás v podstatě ani žádná výhoda není. Hráči jakoby si na hřišti chvílemi dělali, co chtěli. Jsem opět trochu rozzlobený. Hráči si myslí, že se dá vše uhrát, ale tahle kategorie už je o něčem jiném a nejde ze všeho vyjet fotbalově. Někdy se to musí vyřešit nákopem a soubojem a tohle někteří nechtějí pochopit. Pořád si to šmidlají na dvou metrech a tohle nás vždy nějakým způsobem srazí.

Jak kluky zvednout?
Kluci pracují v tréninku výborně, v tomhle problém není. Ale někdy mě v zápasech připadá, že jim je to jedno. Nevím, čím to je. Nechci na ně pořád křičet, měli by si to uhrát sami. V tréninkové morálce problém není...to se zase nastartuje nějakou výhrou. Když to řeknu s nadsázkou, v podstatě o nic nejde, soutěž je hodně vyrovnaná. Vpředu všichni prohráli, mohli jsme se dotáhnout, mohlo to být zajímavější. Ale pořád je to jen šest bodů, jeden, dva zápasy a jste zase ve hře. Teď máme doma Zlín, pak jedeme do Valmezu. Musíme bodovat a posunout s dopředu.