Žižka: Tu porážku beru na sebe

Poslední utkání Valcířů na hřišti petřkovické Odry zanechalo v mnoha fanoušcích, kteří toto střetnutí shlédli, rozporuplné pocity. Frýdečtí totiž v Petřkovicích zcela propadli, navíc inkasovali ostudných šest branek.

„Všechny nás takový výkon zklamal, ale já tu porážku beru na sebe,“ překvapil s odpovědí frýdecko-místecký trenér Jan Žižka. Ten se s odstupem času k zápasu v Petřkovicích vrátil. „Když jsem si pak ten zápas vyhodnotil, tak jsme tam měli spíše nastoupit s dvěma defenzivními záložníky. Já tam chtěl hrát ale útočně, poslal jsem do hry dva útočníky. Hráli jsme moc otevřeně,“ doplnil mladý trenér Valcířů.

Ten se tak i přes výši porážky svých svěřenců zastal. „Nemůžu samozřejmě říct, že jsem po porážce 6:0 spokojen, to ne. Ale svět se snad nezbořil,“ zdůraznil rázně Žižka. „Zápas se nám nepovedl po všech stránkách, to každopádně. Musíme na tréninku nadále poctivě pracovat a já tady musím říct, že kluci v tréninku pracují opravdu na sto procent. Máme hodně mladý tým a nějakou dobu nám to zkrátka potrvá,“ pokyvuje hlavou kouč Frýdku-Místku.

Počátkem týdne se trenéři s hráči k zápasu vrátili. „Vše jsme si vyříkali a chyby patřičně rozebrali. V tréninku jsme se pak zaměřili na věci, které po hráčích chceme, aby je pak přenesli i na hřiště. Všichni v týmu věříme, že ten výpadek hodíme za hlavu a už v sobotu předvedeme fotbal, který se bude našim fanouškům líbit,“ přeje si Žižka.

Když jsme už nakousli fanouškovskou obec, tak tam zrovna fotbalisté MFK vzhledem k dalším sportům ve městě také neoslňují. Myšleno návštěvami na domácím stadionu. „Já bych se nerad někoho dotkl. Je mi jasné, že by každý divák chtěl na nás koukat jako na Barcelonu. Ale vždyť my tu pracujeme s velmi mladým kádrem, ti kluci hráli ještě v minulé sezoně v dorostenecké soutěži. Myslíte si, že mávnutím proutku budou na hřišti soupeře prohánět a dávat každému trojku? Hráči nejsou stroje a my trenéři nemáme (bohužel) kouzelný prsten. Musím ale zdůraznit, že se všichni v klubu snažíme poctivou prací o to, aby se fotbalem všichni nakonec bavili. Máme velkou podporu v lidech ze zapsaného spolku, kluky podporují také trenéři, kteří je v mládežnických týmech vedli. Když jsem tady v minulé sezoně trénoval s trenérem Pulpitem, tak se všude okolo mluvilo o tom, že se máme hráčů, kteří nejsou z regionu, zbavit. Teď jich mám v kádru většinu a pořád se některým lidem nezavděčujeme. Tohle mě za kluky strašně trápí,“ sklopil smutně hlavu Jan Žižka.

Ať tak či tak, v sobotním dopoledni udělají fotbalisté MFK Frýdek-Místek vše pro to, aby se pak k obědu všem usedalo s chutí. „Před námi je jasný úkol. Musíme odčinit tu vysokou porážku z Petřkovic a hlavně navázat na ty předchozí domácí střetnutí, ve kterých jsme brali všechny body,“ přeje si frýdecko-místecký stratég.