Strnad: Zase jsme si zápas prohráli sami

F r ý d e k-M í s t e k - Kdoví, jak by se utkání s Otrokovicemi vyvíjelo, kdyby ve druhé půli dělovka Patrika Strnada skončila místo na břevně v sítí. Bohužel vyrovnání jsme se nedočkali a soupeř posléze vstřelil branku na 3:1. Právě s mladým ofenzivním fotbalistou Valcířů jsme probírali domácí prohru. „Zase jsme si zápas prohráli sami. Nepředvedli jsme dobrý výkon,“ Konstatoval smutně Patrik.

Nedolehla vysoká prohra z Petřkovic z minulého týdne na tým natolik, že z toho byl takový výsledek proti Otrokovicím?
Myslím, že to tím nebylo. Prohru v Petřkovicích jsme si vyříkali. Zase jsme si zápas prohráli sami. Nakopli jsme soupeře zbytečnou penaltou. Nepředvedli jsme dobrý výkon.

Zmínil jsi, že jsme si zápas prohráli sami...
Když dostaneme gól patnáct vteřin po začátku druhého poločasu, tak je něco špatně. Vůbec se poslední zápasy nekoncentrujeme a dostáváme hloupé góly. To se potom těžko hraje. Pak jsme začali nakopávat a už to byla holomajzna.

Byla to už po třetí inkasované brance z naší strany křeč?
Asi jo. Měli jsme tam sice nějaké šance, ale bylo vidět, že si to Otrokovice pohlídají. Ani jsme nic moc kloudného nevymysleli, jen jsme nakopávali. Z toho góly nemůžeme dávat.

Zase na druhou stranu po druhé inkasovaném gólu jsme nastřelili dvě břevna, z toho jedno si rozezvučel ty...
Škoda. Možná, kdybychom z jedné z těch dvou možnosti vyrovnali, zápas by byl jiný, ale to je jen kdyby. Soupeř byl hratelný, bohužel to nevyšlo.

Jak moc velký dopad může mít na tým druhá prohra v řadě?
Musíme se zvednout, pracovat dál v tréninku a věřit, že se to zlomí. Ve Vyškově to však nebude jednoduché. Z venku se sbírají body vždy hůře.

Dvakrát v sezóně jsme hráli dopoledne a byly z toho dvě prohry a skóre 1:9. Tím samozřejmě nechci naznačit, že by naše výsledky vyplývaly z toho, kdy se hraje, ale jak tobě osobně vyhovují dopolední termíny...
Pro mě jsou například dopolední termíny příjemnější. Vstanete, nachystáte se a hned jdete na zápas. Když se hraje odpoledne, tak ten den strašně dlouho trvá.

Jaká byla strategie na Otrokovice? Jaký byl herní plán?
Hlavní cíl byly samozřejmě tři body, to se bohužel nepovedlo. Chtěli jsme být hodně silní na míči.

Proč tedy pak tebou zmíněné nákopy?
Myslím si, že nemáme ve středu sebevědomí, bojíme se hrát.

Přitom v předchozích zápasech se to zdaleka neprojevovalo, podávali jsme dobré výkony. Je to mládím týmu?
Určitě to hraje roli. Bojíme se hrát ve středu hřiště. Na trénincích to vypadá dobře, ale nepřeneseme do zápasu. Snad se všichni mladí vyhrajeme a bude to lepší a lepší.

Jak ty se osobně v posledních zápasech cítíš? V úvodu sezóny se ti střelecky dařilo...
Cítím se dobře, ale chtělo by to dávat více branek a vytvářet více šancí. Je to málo. Ale ve hře se cítím dobře.