Přetneme vyškovskou sérii bez prohry?

F r ý d e k-M í s t e k - Valcíři zajíždí v rámci 13. kola MSFL na půdu Vyškova. Zatímco Lipina čeká dvě kola na body, soupeř drží šesti zápasovou sérii bez prohry. Svěřenci trenéra Žižky se je samozřejmě budou snažit ze všech sil přerušit. Utkání startuje v sobotu od 14:30.

ZNOVU DEVÁTÉ MÍSTO?

Opět deváté místo, to si mohli říci po skončení minulé sezóny ve Vyškově. Tým vedený bývalým stoperem Zbrojovky Brno a Slovácka Janem Trousilem se tak neodlepil ze svého stínu. A ve stejných vodách tabulky se Vyškov pohybuje i v aktuální sezóně. Konkrétně je z toho zatím sedmnáct bodů a osmé místo, ovšem pouze o skóre před Hodonínem a Uherským Brodem.

VYŠKOVSKÁ SÉRIE NEPORAZITELNOSTI

Momentálně drží náš sobotní soupeř sérii šesti zápasů bez prohry. Porazit jej naposled dokázal Uničov v šestém kole. Série trenéra Trousila jistě těší, méně už zřejmě fakt, že obsahuje rovnou čtyři remízy. Těžko říct, jestli dvě poslední dvě plichty s týmy zespodu tabulky vzbudily tolik veselí. „Je to pořád stejná písnička. Od začátku máme velkou převahu a moře šancí, ale góly z nich dávat neumíme. Hráči, kteří se do nich dostanou, to neřeší přímočaře nebo třeba i podstoupením tvrdšího osobního souboje, ale obehráváním balonu kolem velkého vápna soupeře. Chybí nám prostě snajpr, takový ten robustní chlapík, který se v pokutovém území soupeře umí prosadit,“ zoufal si na oficiálním webu vyškovský lodivod. To učinkování v domácím poháru se dá jednoznačně označit jako úspěch. Vyškov si totiž proklestil cestu až k domácímu duelu s mistrovskou Plzní, které nakonec podlehl 0:4.

VYŠKOV TÁHNOU BRATŘI VINTROVÉ

Vyškov v ofenzivě spoléhá na útočné bratrské duo mladíků ze Zbrojovky Brno - Ondřeje a Marka Vintry. První jmenovaný je také se sedmi góly nejlepším střelcem týmu. Mimo to se v kádru objevují také značené množství zahraničních hráčů. Za všechny můžeme zmínit obránce z Pobřeží Slonoviny Mohameda Tijaniho, který je z cizinců nejvytěžovanější.

VRÁTÍ SE VALCÍŘI NA VÍTĚZNOU NOTU?

Valcíři zažívají "nejkrušnější období" v podzimní části MSFL. Domácí prohra s Otrokovicemi znamenala druhou v řadě a do této pozice se svěřenci trenéra Žižky v aktuální sezóně ještě nedostali. V tabulce to znamenalo pokles na sedmé místo. Z devatenácti body ztrácí Lipina na vedoucí Líšeň již 12 bodů. Výsledkový propad se budeme snažit zastavit právě ve Vyškově, i když to samozřejmě nebude jednoduché. „Musíme se zvednout, pracovat dál v tréninku a věřit, že se to zlomí. Ve Vyškově to však nebude jednoduché. Z venku se sbírají body vždy hůře,“ říká ofenzivní záložník Patrik Strnad.

VE VYŠKOVĚ BEZ BIALKA

Frýdek-Místek se spoléhal především na ofenzivní notu, ovšem v posledních dvou zápasech se v koncovce trápíme. Byl z toho pouze jeden gól, který vsítil stoper Dan Bialek. Právě on bude trenér Žižkovi ve Vyškově chybět, v minulém utkání proti Otrokovicím byl vyloučen a bude si tak muset odpykat jednozápasový trest.