Lipinu čeká poslední domácí utkání roku

F r ý d e k-M í s t e k - Poslední domácí utkání roku 2018 čeká Valcíře v první sobotní listopadové odpoledne. V rámci 14. kola MSFL přivítáme devátý Hlučín a budeme se snažit zastavit nepříznivou sérii tří proher v řadě. Utkání startuje ve 14:00.

Hlučínská trenérská rošáda sezóna na úvod sezóny

Hlučín si v minulé sezóně připsal solidní páté místo. Možná o to překvapující bylo, že po vypadnutí z domácího poháru s Bohumínem byl odvolán dosavadní trenér Radomír Korytář. Novým lodivodem se stal Alois Skácel. Aktuálně se nachází Hlučín po necelém podzimu na deváté příčce se ziskem sedmnácti bodů.

Jako na houpačce

Nás sobotní soupeř se prezentuje poměrně nevyzpytatelnými výkony. O čemž svědčí třeba domácí prohra 1:4 s Otrokovicemi, a pak pro změnu drtivá výhra 8:1 nad Velkým Meziříčím, což se dá rozhodně bez nadsázky označit jako hodně šokující výhra. V minulé kole zvítězil Hlučín 1:0 nad Rýmařovem. Venku však čekají svěřenci trenéra Skácela na vítězství od prvního kola, kdy zvítězili ve Valašském Meziříčí.

V ofenzivě hraje prim Brazilec

V hlučínském dresu nastupuje nám známý záložník Václav Mozol, který ještě na jaře oblékal dres Lipiny. V útoku se pak Slezané spoléhají na Brazilce Lucase Serru De Carvalha, který se z dvanácti utkání šestkrát trefil.

Valcíři chtějí zastavit propad tabulkou

Valcířům bohužel nevychází konec podzimu dle přestav, v posledních třech kolech totiž vyšli bodově naprázdno, což znamenalo sešup v tabulce až na osmou pozici. Velký rozdíl je především ve výsledcích doma a venku, doslova jako den a noc. Zatímco v domácím prostředí je Lipina na třetí pozici, v tabulce venku je předposlední.

Navíc nás trápí také produktivita, čtyři poslední utkání, tři góly. „V úvodu sezóny jsme lépe plnili pokyny trenéra a byli jsme také efektivní, i z mála možností jsme dokázali vstřelit branku. Teď máme šancí hodně, ale střelecky se nám nedaří, komentoval záložník Martin Kutáč.

Trenéru Žižkovi již bude k dispozici stoper Daniel Bialek, který si odpykal trest za červenou kartu. Bude pro něj proti Hlučínu jistě zajímavý zápas, právě zde totiž v minulé sezóně hostoval.