Mladší dorostenci si zpestřili sezonu turnajem v Německu

Dvoudenní turnaj v německém Berlíně absolvovali o uplynulém víkendu naši mladší dorostenci kategorie U17 a U16.

Mladší dorostenci MFK Frýdek-Místek i v konfrontaci se svými vrstevníky z Evropy (Německo, Nizozemí, Dánsko a Polsko) vedli velmi dobře. Kategorie U16 celý turnaj v Berlíně vyhrála, U17 skončila na krásném třetím místě. Pro naše mladé naděje to byla určitě dobrá akce, kde měli možnost porovnat síly s evropskými celky.

VÝSLEDKY

mladší dorost U17 - (3. místo)
Výsledky FM v základní skupině: FM - Ringsted IF II. (DEN) 3:0 (branky FM: Pavela, Zima, Blahuta), - S.C. Entschende (NZ) 1:0 (Banyacski), - Berlin FC Dynamo I. (D) 1:0 (Corriero). Semifinálová skupina: FM - Berlin FC Dynamo II. (D) 0:1, - WKS Slask Wroclaw (PL) 1:0. Utkání o 3. místo: FM - VV Diepenveen (NZ) 1:0.


mladší dorost U16 -
(1. místo)
Výsledky FM v základní skupině: FM - PH Almelo (NZ) 3:0 (branky FM: Křenek, Forch, K. Merta), - WKS Slask Wroclav (PL) 1:0 (L. Maceček), - Ringsted IF I. (DEN) 1:1 (D. Maceček). Semifinálová skupina: FM - VV Diepenveen (NZ) 1:0 (K. Merta), - S.C. Entschende (NZ) 0:0. Finále: FM - WKS Slask Wroclaw (PL) 0:0 - pk 3:1 (Procházka, K. Merta, D. Maceček).

Do Berlína jsme jeli s cílem umístit se na turnaji co nejvýše. Turnajové zápasy jsou jiné než ty mistrovské. Zatímco mistrovská soutěž je dlouhodobá a dílčí výsledkový neúspěch lze napravit, tak ten turnajový nikoliv. Byl to pro nás takový test mentálních a morálněvolních vlastností. Utkání jdou rychle za sebou a kumuluje se únava. Hráči jsou navíc v utkáních pod tlakem krátkého času (hrálo se 1 x 25 min) a míry chybovosti v něm, kdy o úspěchu a neúspěchu může rozhodovat třeba jen jediná vstřelená či obdržená branka. Ta jedna vstřelená nakonec scházela U17tce k tomu, abychom si zahráli české finále. Obě družstva na turnaji prokázala velký charakter a po zásluze skončila na 1. a 3. místě. Takže díky kluci za tu nejlepší reprezentaci našeho klubu a celé České republiky. Poděkování patří také početné skupince rodičů, kteří s námi vážili dlouhou cestu a podporovali nás od začátku až do konce turnaje. Díky patří i oběma řidičům našeho autobusu,“ krátce zhodnotil turnaj za všechny trenéry Radomír Hlaváč.